Sähköpotkulaudoilla on kolaroitu paljon ja vaarallisesti

Vuoden 2021 alusta tämän vuoden syyskuuhun sähköpotkulaudat kuljettajineen ovat aiheuttaneet lähes 400 onnettomuutta Espanjassa.

Sähköpotkulaudat ovat lisääntyneet katukuvassa merkittävästi jo jokusen vuoden ajan. Varsinkin viimeiset pari vuotta ovat olleet jatkuvasti kiihtyvän suosion aikaa niin omien kuin vuokralautojenkin suhteen.

Vakuutusyhtiö MAPFREn säätiö on seurannut mediatietojen avulla sähköpotkulautojen aiheuttamia onnettomuuksia ja tehnyt niistä tilastoja. Noiden tilastojen mukaan Espanjassa vuoden 2021 alusta laskien syksyyn 12. päivään 2022, eli reilun puolentoista vuoden aikana, sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet 385 onnettomuutta, joista 83 on ollut vakavia.

Kuolonuhreiltakaan ei ole vältytty, näiden vajaan kahden vuoden aikana henkensä näissä onnettomuuksissa on menettänyt 18 henkilöä. Vuonna 2021 kuolleita oli 13 ja tänä vuonna toistaiseksi viisi. Käyrä näyttäisi siis olevan laskeva.

Tilastoidun ajan puitteissa eniten sähköpotkulautaonnettomuuksia on ollut Kataloniassa (22 kpl), Baleaareilla (18) ja Aragoniassa (11). Seuraavina listalla ovat Andalusia ja Kanariansaaret, kahdeksalla onnettomuudella kumpainenkin.

Kuolonkolareita sattui eniten Kataloniassa, jossa sähköpotkulautojen aiheuttamissa onnettomuuksissa kuoli kuusi henkilöä. Samalla aikavälillä Madridissa kuoli vastaavissa onnettomuuksissa kolme henkilöä.

Tänä vuonna sähköpotkulaudat ovat 12. syyskuuta mennessä aiheuttaneet 224 onnettomuutta. Näistä 18 tapauksessa potkulautakuski on ollut alkoholin ja 15 tapauksessa huumeiden vaikutuksen alaisena. Mainituista 224 onnettomuudesta 45 on ollut vakavia, ja viisi ihmistä on menettänyt henkensä.

MAPFREn säätiön tilastoimat tiedot on kerätty mediasta, koska virallista tilastointia sähköpotkulautaonnettomuuksille ei Espanjassa toistaiseksi ole.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...