Elämä on

Terdellä istuessani tulin vatuloineeksi viitekehystäni, ja päätin ottaa kopin niistä kuvottavista sanoista ja ilmaisuista, joita rakkaaseen äidinkieleeni on lähivuosina ilmaantunut ja jotka vielä pystyn muistamaan tässä aikaikkunassa. Tiedän, että tehtäväni on haastava, mutta tahtotilani on tässä se juurisyy, miksi haluan avautua ja ammentaa tähän kolumniin – jumaleisson! – niin monta oksettavaa ilmausta kuin vain pystyn! Toivottavasti tälle tulee iso suositus!! Asiakasrajapinnassakin on ihan parhautta, kun toimistolle tullaan, koiruus hihnassa, ja huikataan ovelta: ’Olis hakusessa asunto tälle kombolle!’ Huikeaa!

Hakusessa on siis kunnon kieli, ja listaan nyt mieleni eskaloituneet ilmaisut, joten varoitus: tiedossa on – juurikin niin – puppugeneraattoreiden tuotosta, jargonia. Sitä voi pitää kivaa niin monella tavalla ja on ihan parhautta tällaiselle muutosketterälle mummolle sanoittaa omat tuntemukset, avautua oikein kunnolla ja tällä kertaa ihan ilman pallopuistokuvioita. Se niin voimaannuttaa! Jumpataan tämä nyt kerralla kuntoon ennen kuin lähdemme kaikki lomalle lompsis! Isokäsi!

Näillä mennään. Jaksuhalit sinullekin.

P.S. Kieli ei tietenkään ole staattinen, mutta tällaiset, mielestäni teennäiset trendisanat, hyvien suomenkielisten sanojen kömpelöt vastineet, ärsyttävät ainakin kaltaistani, kaikesta turhasta valittavaa vanhaa ihmistä. Prkl!

P.P.S. Kielellä on taipumusta lyhentyä, miten siis on selitettävissä ilmaisut kuten:

’luetaan visuaalista tekstilajityyppiä’ = katsotaan kuvaa

’pallopuistokuvio’ = arvio luvuista

’tiekartta’ = suunnitelma

’viitekehys’ = maailma

P.P.P.S. Jos et huomannut yllä olevassa mitään outoa, normaalista poikkeavaa, lyön vetoa, että olet alle 40-vuotias.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...