Aikuisten leikkiä!

Otsikko on aina hyvin tärkeä kun haalitaan lukijoita. Uteliaisuus on ihmiselle tuiki tärkeäkin ominaisuus kehityksen kannalta.

Tämän kertainen otsikkoni varmasti herätti mielenkiintoa, onhan se viittaus seksuaaliseen tekstiin. Jos sitä halusi, niin voi jättää lukemisen tähän ja siirtyä vaikka lukemaan ”Maskin takaa” palstaa, jossa käsitellään muunlaista miehistä tekemistä.

Niin, otsikon asiaan. Joku viisas on aikoinaan toitottanut leikin merkitystä ihmisille. On luonnollista nähdä lasten leikkivän, mutta samaa tekevää aikuista katsotaan alta kulmain, onko hän kännissä tai järjeltään vähäosainen.

Tärkeää olisi leikkien jatkuminen koko elämän ajan. Totisuuden vastapainoksi meidän aikuisten pitäisikin pistää leikiksi. Helppoa se on silloin kun lapset tai lapsenlapset ovat pieniä. Ihmisen varttuessa ja lasten lähdettyä ”pesästä” leikit tuppaavat jäävän vähiin.

Harrastuksetkin, golfit, padelit, futikset ovat hienoja kun harrastetaan leikkimielisesti eikä otsa rypyssä. Kun osaaminen lisääntyy, niin leikkimielisyys helposti katoaa, näin se vaan on.

Telkkarista tulee aika paljon pöllön tuntuisia ohjelmia aikuisten touhutessa kaikenmoisia hassuja juttuja, mutta tuntuu siltä, että tekijöillä on vaan hauskaa. Miten saada aktivoitua meidät töllöttävät sohvaperunat?

Leikki ei ole mitään ilman toista fyysistä ihmistä. Vaarassa ovat lastenkin leikit, kun pelaamiset siirtyvät ja ovat jo suurelta osin siirtyneetkin kännyköihin. Pihapelit, naruhyppelyt, kymmen tikkua laudalla, kirkon rotta, ruutu, perspotku jne. olivat hienoja pelejä, joissa kontakti toiseen ihmiseen oli aivan eri kuin kännykän räplääminen. Ja tietysti leikkien kautta tulevat ne ensikosketukset toiseen tai kolmanteen sukupuoleen terveellisesti, mikä taas on hyvä pohja niihin oikeasti aikuisten leikkeihin.

Onneksi meillä on lastentarhat, jotka hoitavat osaltaan leikkiin ohjaamisen, niin kuin meillä Fugessa Tuiskula.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...