Von Degert – esineiden estetiikkaa

Antiikkia, vintagea ja muuta mielenkiintoista tavaraa löytyy uudesta Von Degert -nimisestä liikkeestä Fuengirolan Los Bolichesissa. Pieni kauppa on jo tunnelmaltaan pistäytymisen arvoinen.

-Vanhan sekä kaikenlaisen muun erilaisen ja mielenkiintoisen tavaran kerääminen on ollut aina meidän perheemme intohimo. Tavaraa on kertynyt vuosien varrella melkoisesti. Pikkuhiljaa kypsyi ajatus pienen liikkeen perustamisesta, ajattelimme, että jotain muutakin saattaisi kiinnostaa tällainen tavara, perheen matriarkka Pia Vikström kertoo.

Von Degert on pullollaan mitä erilaisimpia esineitä. Hyllyiltä löytyy oikeaa antiikkia aina 1700-luvulta saakka, toisaalta jollain hyllyllä saattaa olla vaikkapa leluja 1980-luvulta.

-Siinä mielessä Von Degert ei ole antiikkiliike, että meillä voi olla uudehkoakin tavaraa myynnissä. Kyse on enemmänkin erilaisuudesta, siis sellaisesta tavarasta, johon ei tavaratalojen hyllyillä törmää. Sanoisin, että meiltä löytää esineitä persoonalliseen sisustamiseen ja arjen pyörittämiseen.

Yhtenä kimmokkeena liikkeen perustamiselle oli perheen ison varaston tyhjentäminen Suomessa. Varaston vuokrasopimus loppui ja perhe päätti tuoda kaiken siellä olleen tavaran Espanjaan.

-Yhtäkkiä tavaraa oli niin paljon, ettei sitä millään saanut mahtumaan kotiin. Varastosta löytyi paljon sellaisia aarteita, joita emme edes muistaneet olevan olemassa. Arabian kuppeja, englantilaista posliinia ja erilaisia egyptiläisiä patsaita esimerkiksi.

Myytävien tavaroiden hinnat vaihtelevat kympeistä useisiin tuhansiin.

-Tällaisen tavaran hinnoittelussa kysynnän ja tarjonnan laki toimii täydellisesti. Tavara on sen arvoinen, mitä joku siitä enimmillään on valmis maksamaan. Tiettyjen esineiden hinnanmuodostusta määrittelee se, mitä niistä on maksettu esimerkiksi huutokaupassa.

Jo Von Degertin näyteikkunat herättävät kiinnostuksen. Tunnelma liikkeen sisällä on poikkeuksellisen rauhallinen. Paljon kaunista katseltavaa.

Täydellinen tila

Vikströmit kiinnostuivat Los Bolichesissa sijaitsevasta liiketilasta lokakuussa. He katselivat tyhjillään ollutta tilaa ikkunoista ja se vaikutti mielenkiintoiselta.

-Kun pääsimme sisään katsomaan, tiesimme heti että juuri tähän haluamme. Sijainti on loistava, mutta lisäksi tilassa oli upeat puiset hyllyt, jotka sopivat tällaiseen liikkeeseen mainiosti. Ne ovat peruja parfyymiliikkeestä, joka oli ensimmäinen tässä kiinteistössä toiminut liike. Myös upotetut kattokruunut ovat tosi upeita.

Upeilta puuhyllyiltä löytyy uskomaton määrä eri aikakausien ja kulttuurien kauniita esineitä.

Varsinaisen liiketilan lisäksi kiinteistöstä löytyy tilavat takahuoneet, joissa tavaroita on hyvä kunnostaa ja entisöidä.

Tyttären kauppa

Vikströmien perhe on jollain tapaa kokonaan mukana Von Degert -projektissa. Isä Jari on innokas huutokauppojen kiertäjä, hän hankkii kauppaan jatkuvasti lisää tavaraa. Äiti Pia jalostaa Jarin ostoksia myyntikuntoon ja perheen poika Maximillian toimii yleismiehenä auttamassa kaikissa käytännön asioissa.

-Oikeasti tämä on tyttäremme Ninan liike. Hän on se hahmo, joka nähdään liikkeessä päivittäin. Toki me vanhemmat tuemme Ninaa kaikin tavoin yrityksen ylläpidossa, mutta tämä on Ninalle myös hyvä käytännön koulu yrittäjyyteen.

Von Degert on perheyritys. Nina (vas.) on varsinainen liikkeenhoitaja, Pia taustatuki ja ”projektien” hoitaja, Maximillian yleismies. Kuvasta puuttuu perheen isä Jari, joka kiertelee maailmalla huutokauppoja kartuttamassa liikeen varastoa.

Von Degert avataan maanantaina 7.2. Liike on avoinna arkisin klo 11-14 ja 17-19. Lauantaisin 11-14. Liikeen osoite on Calle Maestra Concepcion Guidet 6. Se löytyy, kun lähtee Los Bolichesin ”laivaympyrästä” rantaa kohti.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...