Pähkinät 5/22

1. Millä nimellä maanantaina 66 vuotta täyttänyt laulaja John Lydon tunnetaan paremmin?

2. Mikä on Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan ja F35-hävittäjät Suomelle toimittavan Lockheed Martinin yhteisesti suunnitteleman X-59-lentokoneen lempinimi?

3. Mikä eventti yhdistää seuraavia näyttelijöitä: Jason Statham, Geena Davis ja Bud Spencer?

4. Mitkä kaksi NHL-rajapyykkiä jääkiekkoilija Aleksander Barkov saavutti Vegas Golden Knightsia vastaan viime viikolla?

5. Mikä tekee La Ligassa pelaavasta Bilbao Athletic -seurasta poikkeavan muihin seuroihin verrattuna?

6. Montako lossia Suomessa on vielä jäljellä?

7. Millä tavalla olympiaurheilijat Janine Flock ja Lisa Buckwitz saivat julkisuutta olympialaisten alla?

8. Minkä tv-ohjelman voittoa Big Brother ja Selviytyjät Suomi -tv-kisan voittaja Kristian Heiskari yrittää tänä keväänä?

9. Mikä on Victoria Beckhamin lempiruoka hänen miehensä Davidin mukaan?

10. Minkä merkkisen sähköauton kokoaminen alkaa tänä vuonna Uudessakaupungissa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Johnny Rotten

Rotten oli punk-yhtye Sex Pistolsin laulaja. Hän jäi kuitenkin alussa musikaalisesti lahjattoman John Simon Ritchie-Beverlyn eli Sid Viciousin varjoon. Sex Pistols toimi vain kolme vuotta (1975–1978), mutta siitä huolimatta lähes kaikki ihmiset tunnistavat bändin.

2. Concorden poika

Ranskan ja Britannian käyttämien yliäänikoneiden Concorden menestys kaatui kustannuksiin ja äänivallin rikkomisesta aiheutuvaan meluun. Nyt Nasa ja Lockheed Martin ovat tiedottaneet, että he ovat pystyneet ratkaisemaan ääniongelman. Yliäänikoneen koelento on vielä tänä vuonna.

3. Olympialaiset

Italialainen koomikko Bud Spencer eli Carlo Pedersoli kilpaili sadan metrin vapaauinnissa niin Helsingissä (1952) kuin Melbournessa (1956). Statham taas osallistui Barcelonan (1992) olympialaisiin trampoliinilla ja Geena Davis Sydneyn (2000) kisoihin jousiammunnassa.

4. 200. maali ja 500. tehopiste

Barkov tarvitsi 560 ottelua saavuttaakseen 500 pistettä. Häntä nopeammin suomalaisista rajapyykin on ylittänyt vain Jari Kurri ja Teemu Selänne. Hänestä tuli myös ensimmäinen Florida Panthersin pelaaja, joka on tehnyt 200 maalia seuran väreissä.

5. Se on rehellisesti Baskimaan oma seura.

La Ligan alkuperäiseuroihin kuuluvasta Bilbaosta sanotaan usein, että sen kaikki pelaajat ovat syntyneet Baskimaassa. Se on käytännössä lähes totta, mutta seura kelpuuttaa joukkueeseen myös muualla syntyneitä pelaajia, jos he ovat kasvaneet huipulle jossain päin Baskimaata.

6. 33 kappaletta

Suurin osa niistä toimii Varsinais-Suomen saaristossa tai Itä-Suomen järvialueella. Lossit ovat perinteisesti pysyneet kurssissa vaijerin avulla, mutta nyt ne halutaan korvata virtuaalivaijereilla. Virtuaalivaijeri auttaa köyden tapaan kuljettajaa pysymään reitillä.

7. Poseeraamalla saksankielisessä Playboyssa

Saksalainen rattikelkan olympiavoittaja Lisa Buckwitz sekä itävaltalainen skeleton-kelkkailija Janine Flock ovat Playboyn tuplakannen kansikuvamalleja. Flock hävisi neljä vuotta sitten pronssimitalin vaivaisella kahden sadasosasekunnin erolla.

8. Farmi-ohjelman

Kristian Heiskari, 29, on mukana Nelosen Farmi Suomi -ohjelmassa. Heiskari on kuitannut kahdesta aikaisemmasta voitostaan 60.000 euroa. Taas kerran olisi tarjolla 30.000 euron potti.

9. Grillattu kala ja höyrytetyt vihannekset

David Beckhamin mukaan Victoria on syönyt saman annoksen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta joka päivä heidän 25 vuotta kestäneen suhteen aikana. Davidin mukaan Victoria on vain kerran suostunut maistamaan hänen ruokaansa. Se tapahtui noin kymmenen vuotta sitten.

10. Lightyear One

Siinä on tavallista pienempi, mutta tehokkaampi akku kuin muissa sähköautoissa. Autoa kutsutaan energiapihiksi. Lightyear Onen toimintamatka moottoritienopeuksilla on yli 450 kilometriä. Normaalikäytössä se on jopa 700 kilometriä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...