Ilkka af Ursin – välittävä padelkoutsi

Kun Aurinkorannikon suomalaisilta kysyy, mikä heidät on saanut alun perin innostumaan tänne muuttamaan, yleisin vastaus lienee ilmasto. Ilkka af Ursinin vastaus on kuitenkin toisenlainen. Vaikka tavallaan sekin vähän ilmastoon liittyy.

– Kyllä se oli padel, vastaa mies joka hurahti kyseiseen peliin jo vuonna 2016, asuessaan vielä Suomessa.

Kuten monella muullakin suomalaisella padelistilla, myös Ilkka af Ursinilla on vahva tennistausta. Juniorivuosien jälkeen selkävaivat pakottivat kuitenkin vetäytymään kilpakentiltä.

Vuonna 2016 af Ursin tutustui puolisonsa kanssa padeliin Turussa. Ja se olikin sitten menoa.

Vauvoja ja Aurinkorannikkoa

– Padel iski heti ensimmäisellä kokeilulla, mies muistelee.

Suomessa lajin harrastaminen on toki mahdollista, mutta olosuhteiden vertaaminen lajin ykkösmaahan Espanjaan on turhaa, puhutaan aivan eri asioista. Tämän huomasi myös Ilkka af Ursin, joka alkoi katsoa elämäntilannettaan ja miettiä miten pääsisi enemmän Espanjaan pelaamaan.

– Alkuun meni muutama vuosi aika kätevästi vanhempainvapailla. Nykyisen puolisoni kanssa saimme ensimmäisen lapsemme vuonna 2017. Samana vuonna vietimme syksyllä vanhempainvapaita ynnä muita täällä Aurinkorannikolla. Samoin seuraavana keväänä, hän kertoo.

– Toinen lapsemme syntyi vuonna 2018 ja kolmas vuonna 2020. Jälleen toistui sama kuvio, että vanhempainvapaat yhdistettynä osittaisiin etätyömahdollisuuksiin mahdollistivat pidempien aikojen viettämisen Fuengirolassa.

Kun vanhempainvapaat oli vietetty, alkoi arki ja Suomeen palaaminen kolkutella ovelle. Mutta Ilkka af Ursin ei ollut valmis vastaamaan kolkutteluun.

– Totesimme puolisoni kanssa, että ei meitä kyllä takaisin Suomeen saa. Päätös Aurinkorannikolle jäämisestä syntyi ihan automaattisesti.

Harrastajasta valmentajaksi

Padelin kannalta Aurinkorannikko on osoittautunut juuri niin antoisaksi alueeksi kuin af Ursin osasi toivoakin.

– Täällä on pelillisesti erittäin kova ja laaja taso. Kovia pelikavereita ja vastustajia löytyy helposti. Sen lisäksi on tämä padel-kulttuuri, joka näkyy myös kentän ulkopuolella. Omalle padelkeskukselle jäädään katselemaan toisten pelejä lasillisen ääreen, lajia seurataan tv:stä ja siitä puhutaan, hän kuvailee.

Padelin suhteen Aurinkorannikolla eletään jopa poikkeuksellisen hedelmällisellä alueella.

– Espanjahan on selkeästi padelin ykkösmaa tällä hetkellä. Espanjan sisällä Madrid ja Málaga ovat selkeästi kovimmat kaupungit. Málagan padelkeskuksissa treenaa lukuisia pareja maailman top 100:sta.

Viime vuosina padelista on tullut Ilkka af Ursinille itselleen myös sivutoiminen ammatti.

– Koska itselläni oli vahva mailapelitausta tenniksestä, niin kun olin pari vuotta aktiivisesti pelannut ja käynyt hyvien paikallisten valmennuksessa, alkoi olla sillä tasolla että saattoi itse alkaa opastamaan muita. Nykyisellään valmennuksia on ainakin niin paljon kuin ehdin tehdä.

Valmennusten ohella mies on intoutunut myös kilpakentille.

– Pelaan kakkoskategoriassa espanjalaisten kanssa. Pelejä on melkein joka viikonloppu, hän kertoo.

Uusille urille

Aurinkorannikolle pysyvämmin muuttaminen aiheutti Ilkka af Ursinille myös ammatinvalinnallisia pohdintoja. Vanha työ elektroniikkajätti Siemensin palveluksessa ei onnistunut kokonaan Espanjasta käsin. Kuinka ollakaan, ratkaisu tähänkin ongelmaan löytyi padelkentältä.

– Lomakoti ulkomailta -kiinteistövälityksen Pasi Laine kävi minulla padeltunneilla, ja häneltä joskus kysyin ihan uteliaisuudesta että millaista tuo kiinteistönvälitys täällä Espanjassa on. Vähän ajan päästä hän ehdotti että tule kokeilemaan.

Ihan niin helpolla asia ei kuitenkaan edennyt.

– Aluksi en ollut kovin innokas, mutta pienen suostuttelun jälkeen päätin kokeilla. Siitä alkaa nyt olla vuosi, ja olen viihtynyt erinomaisesti, af Ursin kertaa.

– Löydän siitä jollain tavalla samankaltaisuutta kilpaurheilun kanssa. Siinä mielessä, että kun ei ole niin sanotusti tilanne päällä, voi ottaa rennosti, mutta sitten kun on aktiivinen vaihe päällä, niin pitää tehdä paljon ja nopeasti.

Sopivan kuumaa

Tällä hetkellä monet mittarit osoittavat siihen suuntaan, että asuntokauppa käy kovaa, jopa jatkuvasti kiihtyvää tahtia. Ilkka af Ursin vahvistaa havainnon.

– Kyllä nyt käy kauppa. Voisi sanoa että 2022 vuodenvaihteen jälkeen tahti on koko ajan kiihtynyt.

Ilkka af Ursinin edustama Lomakoti ulkomailta palvelee pääosin suomalaisia asunnonostajia, joten on loogista, että covid-peikon väistyttä taka-alalle ja elämän normalisoiduttua ostajia on taas liikkeellä.

On kuitenkin myös toinen, paljon surullisempi syy siihen, miksi suomalaiset ovat aktivoituneet asuntomarkkinoilla.

– Sota Ukrainassa vaikuttaa myös. Jotkut haluavat nykyisessä tilanteessa asua mieluummin jossain muualla kuin Venäjän naapurissa. Lisäksi sota on aktivoinut asuntosijoittajat. Vaikka riski Suomen joutumisesta sotaan on kaukainen, niin se on otettava huomioon. Täällä Aurinkorannikolla ollaan niin kaukana Venäjästä kuin Manner-Euroopassa pääsee, joten kohde on sikälikin turvallinen.

Vaikka kauppa käy kuumana ja hinnat ovat nousussa, ei af Ursin usko että 15 vuoden takaisen kaltaista asuntokuplaa tarvitsee pelätä.

– En usko että hintojen nousu kovin kauaa jatkuu tällaisena. Kauppa käy kuumana, mutta ei liian kuumana.

Kuka?

  • Ilkka af Ursin
  • 46 vuotta kotoisin Kaarinasta
  • Viisi lasta
  • Padelvalmentaja
  • Kiinteistövälittäjä
  • Aurinkorannikolla vuodesta 2017

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...