Yrittäjät eivät ole taipuneet hallituksen energiatalkoisiin

 

Malagalaisyrittäjät näyttävät antavan piut paut hallituksen energiasäästöpykälälle, joka koskee liikkeiden automaattiovia.

Samassa yhteydessä kun hallitus määräsi elokuussa, että energian säästämiseksi julkisia tiloja ei saa viilentää alle 27-asteiseksi tai lämmittää yli 19-asteiseksi talvella, määrättiin liikkeisiin myös automaattisesti sulkeutuvat ovet. Määräys koskee mm. sellaisia kauppoja, joihin on käynti suoraan ulkoa. Automaattisten ovien asentamiseen annettiin siirtymäaikaa syyskuun loppuun.

Nyt lokakuu on täällä, ja Diario Surin tekemän selvityksen mukaan, hädin tuskin 10% liikkeistä on hoitanut oviasian kuntoon. Siihen, että asia on valtaosalla liikkeistä hoitamatta, on yksi selkeä ja hyvin ymmärrettävä syy: raha.

– Vaaditun automaattioven asentaminen tulee maksamaan 3.000 – 8.000 euroa, riippuen asennustöiden vaativuudesta. Kun ala on muutenkin ahtaalla ja moni yrittäjä joutuu jo lyhentämään pandemian vuoksi otettuja lainoja, niin nytkö pitäisi ottaa lisää lainaa tämän vuoksi? ihmettelee Surin jutussa Málagan yrittäjäyhdistyksen presidentti Salvador Pérez.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...