Golfia suomalaisille – kisakausi käynnistyy

Golf on aina ollut yksi merkittävä Aurinkorannikon vetovoimatekijä. Pienelle alueelle on rakennettu kymmeniä kenttiä, toinen toistaan upeampia kokonaisuuksia. Suomalaisilla golfareilla on alueella kissanpäivät, heitä palvellaan monipuolisesti ihan omalla äidinkielellä.

Suomalaisia toimijoita golfin ympärillä on alueella useita. Toimintaa järjestävät ravintolat, yhdistykset ja kaveriporukat. Myös ammattimaisesti ja organisoidusti järjestettyä golfpalvelua on tarjolla.

Pisimpään kolopallon ympärillä Aurinkorannikolla on toiminut Seppo Lukkari, joka pyörittää PAR1 nimistä yritystä. PAR1 tarjoaa golfareille käytännössä kaiken, mitä pelaaja tarvitsee. Tiiausaikojen varaukset kohtuulliseen hintaan on Lukkarin perushommia, lisäksi hänen kauttaan saa vuokrattua mailat, varattua kenttäkuljetukset ja hankittua hanskat, pallot ja muut vermeet. PAR1 järjestää myös räätälöityjä golfmatkoja lentoineen päivineen Suomesta Espanjaan.

-Olemme saaneet viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana palvella tuhansia golfareita. On suorastaan hauskaa, kuinka paljon moikkaavia tuttuja tulee vastaan, kun käyn Suomessa pelaamassa golfia ihan millä kentällä tahansa. Välillä tulee sellainen tunne, että jokainen suomalainen golfari on käynyt Aurinkorannikolla pelaamassa ja olemme jossain yhteydessä kohdanneet. Ei se varmaan ihan niin ole, mutta hurja määrä suomalaisia on käynyt Aurinkorannikolla palloa lyömässä, Lukkari naurahtaa.

Seppo Lukkari odottaa alkavasta golfkaudesta kiireisempää, kuin moneen vuoteen.

PAR1:n lippulaivatuote ovat keskiviikkoisin läpi talven pelattavat viikkokisat. Suosituissa kisoissa pelaa parhaimmillaan yli sata suomalaista golfaria. Syksyn ensimmäinen kisa pelataan 5.10. Mijas Golfissa.

-Tänäkin talvena pelaamme Mijas Golfin molemmilla kentillä ja Santanassa. Mukaan voi tulla ihan yksittäisiin kisoihin, peliseuraa löytyy aina. Koko kauden kisoista pidetään tilastoa ja pisteitä jaetaan sijoitusten mukaan. Kauden lopuksi keväällä eri sarjojen voittajat palkitaan ruhtinaallisesti.

Keskiviikkokisat eivät suinkaan ole ainoita suomalaisten omia kisoja alueella. Timo Juhala on myös järjestänyt kisoja jo pitkään. Juhalan jatkuva sarja on nimeltään Copa de Dos Leones, nimi tulee hänen aiemmin isännöimästä ravintolastaan.

Timo Juhala toimii organisoijana monen eri yhteisön golfkisoissa.

-Copaa pelataan syksyn aikana 11 kisaa. Kentät vaihtelevat, mukana on esimerkiksi Parador, Miraflores, Cabopino, Santa Maria ja moni muu. Ensimmäinen kisa pelataan torstaina 22.9. El Paraison kentällä. Ensimmäinen organisoimani kisa pelataan jo nyt sunnuntaina 4.9. El Chaparralissa. Silloin pelataan perinteinen Chaplin Challenge.

Juhala järjestää myös kisoja muille tahoille. Esimerkiksi Aurinkorannikon Kokoomuksen kisat ovat Juhalan organisoimia, samoin ravintola Paseo 100:n kilpailut.

Ruuhkaa kentillä

Golf on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Tänä kesänä Suomessakin on kentillä ollut ahdasta, alkava syksy näyttää Aurinkorannikolla siltä, että pelaajia saattaa olla enemmän kuin koskaan ennen.

-Nyt kannattaa olla ajoissa liikkeellä, kun varaa golfmatkoja. Tällä hetkellä hyville kentille ei esimerkiksi lokakuussa ole tarjolla juuri muita kuin ilta-aikoja. Toki aina jonnekin mahtuu, mutta jos lempikentälleen haluaa, kannattaa pitää kiirettä varausten suhteen, Lukkari sanoo.

Myös Juhala kertoo ruuhkaisesta golfsyksystä.

-Kun julkaisin kisakalenterin tuossa heinäkuun lopulla, ilmoittautumisia tuli heti valtava määrä. En ole ihan juuri tarkistanut, mutta suosituimmat kisat lokakuulla alkavat olla jo aika täynnä.

Lue esittelyjä Aurinkorannikon golfkentistä täältä:

https://www.juhala.info/calendar

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Kirjoittaja on lehden päätpimittaja.
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...