Barcelona – Kaupunki jokaiseen makuun

Espanja tunnetaan yhtenä suomalaisten suosikkikohteista, joka houkuttelee vuodesta toiseen suomalaisia luokseen. Suosituimpiin kohteisiin Espanjassa kuuluu ehdottomasti Välimeren rannalla sijaitseva kuvankaunis Barcelona, joka hurmaa samaan aikaan kaupunkilomalle saapuneet ja rantalomalle lähteneet turistit.

Barcelonan kauneus piilee sen useissa nähtävyyksissä, shoppailumahdollisuuksissa, rantojen tunnelmassa sekä kaupungin vilskeessä. Kaupunki ei nuku vaan on täynnä elämää vuoden jokaisena päivänä.

 

Monille matkustelu on elämäntapa, joka kuljettaa ympäri maailman. Toiset taas haluavat päästä usein paikkaan, jossa ovat viihtyneet aiemmin. Olit millainen matkailija tahansa, on Espanja ja erityisesti Barcelona aina tutustumisen arvoinen kohde. Jos otat lainaa rahaa matkoja varten, pidä huoli matkakassasi riittävyydestä. Älä varaudu ainoastaan hotelli- ja lentokuluihin vaan myös kaikkeen tekemiseen, mitä kohde tarjoaa. Nauti lomasta sekä kokemuksesta aina täysillä, jotta saat kaiken otettua irti.

Rannalle, ostoksille ja yöelämään

Lomailijoista osa nauttii ehdottomasti rantalomista. Rantalomat mahdollistavat uimisen, auringonoton sekä rentoutumisen rannoilla. Vaikka Barcelona tunnetaan yleensä kaupunkilomien kohteena, tarjoaa se myös uskomattomia rantoja. Rannalle pääsee nopeasti ja helposti vaikka olisit kaupunkilomalla. Rantojen mukavuuteen on pyritty panostamaan, sillä rannat pyritään pitämään siisteinä ja houkuttelevina. Nyt Barcelona kokeilee savuttomia rantoja, mikä voi omalta osaltaan lisätä rantojen suosiota. Aluksi savuttomiksi rannoiksi on kaavailtu Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària ja Nova Mar Bella rantoja. Jos kampanja onnistuu, saattaa savuttomuus levitä myös muille rannoille.

 

Barcelona on täynnä tekemistä, sillä voit viettää päiväsi shoppailemalla erilaisissa liikkeissä ja levätä välillä rannalla. Kun yö koittaa, voit siirtyä yöelämän pariin. Shoppailijoiden paratiisi lienee Barcelonan suurin tavaratalo, eli El Corte Inglés. Tavaratalosta voit hankkia vaatteita, kenkiä, sisustustavaroita sekä esimerkiksi elektroniikkaa. Bornin alueelta voit löytää tyylikkäitä liikkeitä, joista löydät upeimpia muotiluomuksia. Shoppailun ohella voit tutustua kaupungin ravintoloihin ja nauttia niin paikallisia kuin kansainvälisiä aterioita.

Illan tullen voit siirtyä yöelämän pariin. Barcelona sopii erinomaisesti juhlijoille, jotka nauttivat erilaisista huvitteluista. Kaupungista voit löytää baareja, diskoja, teemabaareja sekä yökerhoja. Löydät helposti ja nopeasti parhaat ravintolat, kun siirryt vanhaankaupunkiin tai keskustaan. Myös rantojen tuntumasta on helppoa löytää erilaisia ravintoloita sekä yökerhoja. Yöelämä ei jää vain ravintoloihin, vaan kaupungissa järjestetään usein erilaisia konsertteja sekä tapahtumia.

Parhaat nähtävyydet Barcelonassa

Barcelonan eteläosassa sijaitsee kukkula nimeltä Montjuïcin kukkulalta. Kukkalalta käsin on helppoa aloittaa tutustumiskierros kaupunkiin, sillä näköalat tarjoavat mitä parhaan kuvan kaupungista.

Yli 200 metriä korkea kukkulalla on Barcelonan suurin vapaa-ajanviettoalue, jolla sijaitsee museoita, taidegallerioita, puutarhoja sekä useita erilaisia yökerhoja. Huipulla sijaitsee myös upea ja suurikokoinen linna suihkulähteineen. Linna on yksi historiallisia kohteita, sillä se on rakennettu 1700-luvulla.

 

Toinen nähtävyys on ehdottomasti Barcelonan vanhakaupunki. Vanhankaupungin alueelta löydät Barcelonan vanhimmat korttelit, sekä muun muassa 1700-luvulla perustetun kalastajakylän. Vanhankaupungin keskustassa sijaitsee myös Barcelonan upea goottilainen katedraali sekä pikkuisia kujia, aukioita sekä useita erilaisia putiikkeja. Vanhakaupunki tarjoaakin ihastuttavan labyrintin, jonka varrella on paljon nähtävää ja koettavaa.

 

Näiden nähtävyyksien ohella kaupungissa on hyvin paljon nähtävää eri aikakausilta. Voit löytää kaupungista niin historiallisia museoita kuin taidemuseoita sekä erilaisia arkkitehtuurisia monumentteja, jotka muistuttavat menneiden aikojen elämästä Barcelonassa.

Barcelona – Kohde joka jokaisen kannattaa kokea

Barcelona ei ole vain juhlijoille soveltuva kohde, vaan se soveltuu kaikenlaisille matkaajille. Kaupungissa on tekemistä kaikille vauvasta vaariin, joten kohde sopii myös perheille. Barcelonan parhaisiin puoliin kuuluu sen monipuolisuus, joka näkyy niin kulttuurissa, historiassa, alueissa kuin myös elämäntavassa. Barcelona houkuttelee usein suomalaisia kaupunkilomalle, mutta se on erittäin hyvä vaihtoehto myös rantaloman kohteeksi.

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...