Málagan alueen rannoille tuodaan kahdella miljoonalla hiekkaa

Kaikkien Málagan provinssin rannikkokaupunkien hiekkarannat laitetaan entistä ehompaan kuntoon ennen kesän kuumaa turistikautta.

Viime vuosina Aurinkorannikolla on lisääntyvässä määrin koettu hiekkakatoa rannoilla. Ilmiö ei toki ole uusi, mutta asiantuntijoiden mukaan mm. ilmastonmuutoksesta johtuen jatkossa samaa on luvassa entistä enemmän.

Varsinkin keväisin myrskyisät tuulet nostavat meriveden korkealle rannoille ja jopa teille asti. Takaisin mereen palatessaan vesimassat huuhtovat mukanaan valtavat määrät hiekkaa. Hiekkaranta ilman hiekkaa on vain ranta. Niinpä, jotta rannat saadaan takaisin loistoonsa, tarvitaan lisää hiekkaa.

Tänä keväänä Málagan alueelle iskivät voimakkaat kevätmyrskyt huhtikuun alkupuolella.

Andalusian maakuntahallitus on nyt käynnistänyt rantojen ehostushankkeen, jossa Málagan provinssin rannoille tuodaan kaikkiaan 300.000 kuutiometriä hiekkaa. Koko projektiin on varattu rahaa yhteensä 2,1 miljoonaa euroa.

Hiekkatyöt on jaoteltu viiteen alueeseen. Yhden näistä alueista muodostavat Aurinkorannikon kaupungit Fuengirola, Mijas, Benlamádena ja Torremolinos. Muut ovat Málaga, Vélez-Málaga ja Rincón de la Victoria; Marbella; Estepona, Casares ja Manilva sekä Nerja, Torrox ja Algarrobo.

Kunnostustyöt ovat jo alkaneet ja ne tehdään kaikilla alueilla samanaikaisesti.

Lue myös aiheeseen liittyvä pääkirjoitus: https://fuengirola.fi/2022/05/05/arvokasta-hiekkaa/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...