Arvokasta hiekkaa

Hiekka on Aurinkorannikon turismille välttämätön hyödyke. Välillä sitä sataa taivaalta liiaksikin, mutta sen katoaminen rannoilta on vielä suurempi ongelma.

Myrskyt ovat aina syöneet rantoja ja hiekka on huuhtoutunut Välimeren maininkeihin. Luultavasti ilmastonmuutoksesta johtuen, myrskyt ovat viime vuosina voimistuneet, ne vievät enemmän hiekkaa mukanaan rannoilta kuin aiemmin.

Turisti ei tykkää mennä kivikkoiselle rannalle aurinkoa palvomaan. Rantahiekan pitää olla pehmeää ja kivan tuntuista. Siksi Aurinkorannikollakin huuhtoutuneen hiekan tilalle tuodaan joka vuosi yhä enemmän siirtohiekkaa.

Tänä keväänä myrskyt olivat harvinaisen rajut ja hiekan tarve on suuri. Málagan provinssiin rannoille kuskataan yhteensä noin 300.000 kuutiometriä hiekkaa.

Ihan ilmaistakaan hiekka ei ole, eikä varsinkaan sen kuljettaminen. Tämän kevään täydennykset maksavat arviolta reilut 2 miljoonaa euroa. Siinä saa aika moni turisti käristää itseään ja käyttää paikallisia palveluja, että hiekan hinta saadaan veroina takaisin yhteiskunnan pussiin.

Joku voisi sanoa hiekan kärräämistä rannalle hölmöläisten hommaksi. Sitä se ei kuitenkaan ole. Turismi on alueen ylivoimaisesti tärkein elinkeino. Sen eteen täytyy tehdä paljon töitä ja olosuhteet on pidettävä niin hyvinä, kuin se on mahdollista.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...