Fuengirolan koulumaailma

Lähes 300 lasta, jotka olisivat halunneet Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun, jäivät ilman koulupaikkaa ja myös kahdessa Fuengirolassa toimivassa kotikoulussa on tunkua. Fuengirolan paikalliset julkiset koulut ovat nekin täynnä, eikä lapsi aina pääse ensisijaisesti toivomaansa kouluun. Pandemian väistyessä ja etätöiden jäädessä näköjään pysyväksi ilmiöksi tälle alueelle on paljon tulijoita. Tämä ei ole enää ainoastaan eläkeikäisten muuttolintujen paratiisi, vaan tulijat ovat yhä suuremmassa määrin lapsiperheitä.

Paikallisissa espanjalaisissa kouluissa on jo kuluneella lukukaudella ollut lähes sata suomalaista lasta ja nuorta. Laki velvoittaa tarjoamaan koulupaikan kaikille kaupungin asukkaiksi kirjautuneille 6–16-vuotiaille. Monet lapset täällä aloittavat koulutien jo kolmivuotiaina. Espanjassa on koulupakko, jonka rikkomisesta vanhempi voi saada sakkoa tai jopa 3–6 kuukautta vankeutta. Koulunkäynti paikallisessa koulussa on mitä parhain tapa oppia kieli, integroitua tähän maahan ja saada kavereita. Automaattisesti lapsesta tulee myös osa kansainvälistä yhteisöä, koska Fuengirolassa elää 142 kansallisuutta ja väestöstä lähes 40 % on ulkomaalaisia. Kouluissa ei ole lukukausimaksuja. Kustannuksia saattaa tulla oppimateriaaleista ja ruoasta.

Fuengirolan koulutoimi on toivottanut Aurinkorannikon sosiaalityön hankkeen ja sosiaalikuraattorit lämpimästi tervetulleiksi tekemään yhteistyötä koulutoimen ja kaikkien koulujen sekä oppilaitosten kanssa. Sosiaalikuraattori Nina Tölli on yhteyshenkilö ja hän on jo muutamassa kuukaudessa onnistunut verkostoitumaan monen koulun kanssa. Hän osaa siis neuvoa koulu- ja harrastusasioihin liittyvissä kysymyksissä. Vanhempien tuki ja espanjan opiskelu ovat tärkeitä asioita lasten sopeutumisessa tänne. Myös vanhemmat verkostoituvat koulumaailman ansiosta. Opiskelua paikallisessa koulussa voi siis lämpimästi suositella. Kaikille oppilaille, opettajille ja koulujen muille työntekijöille rentouttavaa hyvin ansaittua kesälomaa!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori.
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...