Vox ei halua tuomita francolaisuutta Andalusiassa

Vox ehdottaa Andalusian parlamentissa lakia, joka korvaisi aikaisemmin hyväksytyn Francon diktatuurin tuomitsevan uudistuksen.

Andalusiassa hyväksyttiin edellisellä hallituskaudella laki, joka vastaa tänä syksynä Espanjassa voimaan tullutta ns. demokraattisen muistin lakia. Se tuomitsee Francisco Francon diktatuurin aikana vuosina 1939-1975 tehdyt rikokset. Andalusialaisen uudistuksen puolesta eivät äänestäneet PP eikä Vox.

Oppositiossa oleva Vox painostaa hallituksen muodostanutta PP:tä hyväksymään oman ehdotuksensa, joka korvaisi sosialistihallituksen tekemän uudistuksen. Voxin Andalusian parlamentin puhemies Manuel Gavira sanoo, että jos Andalusian autonomian presidentti Juanma Moreno ei suostu ehdotukseen, hän hyväksyy vasemmiston ihanteet.

PP voitti tänä vuonna pidetyissä vaaleissa ehdottoman enemmistön.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...