Málaga saa maakuntahallitukselta 467 miljoonaa euroa

 

Andalusian maakuntahallitus on esitellyt vuoden 2023 budjetin. Sen mukaan Málagan provinssiin jaetaan 467 miljoonaa euroa. Rahaa on varattu mm. terveydenhuoltoon, koulutukseen, infrastruktuuriin, kulttuuriin, turismiin ja urheiluun.

Andalusian maakuntahallitus Junta de Andalucía on varannut ensi vuoden talousarviossaan Málagan provinssille 467.000.000 euroa. Puolta miljardia lähentelevästä budjetista iso siivu, kaikkiaan 73,5 miljoonaa euroa, on varattu infrastruktuurin ylläpitoon ja kehittämiseen. Tähän kuuluu mm. reilut 20 miljoonaa Málagan metroon ja 12 miljoonaa provinssin teiden kunnossapitoon.

Málagan provinssin terveydenhuoltoon maakuntahallitus on osoittanut 50 miljoonaa euroa. Merkittävä osa tuosta rahasta käytetään kahteen eri sairaalahankkeeseen. Ensinnäkin Málagan kaupungin kolmannen sairaalan suunnitteluun ja toisekseen Costa del Solin sairaalan laajennushankkeeseen Marbellassa.

Pienempiä terveydenhoitohankkeita ovat muun muassa eri kuntiin rakennettavat ja kunnostettavat terveysasemat.

Suuri osa Málagan provinssista elää turismista, joten luonnollisesti myös tähän on budjetoitu rahaa. Yksi suurista hankkeista on Málagan pyrkimys päästä Expo 2027 -näyttelyn isäntäkaupungiksi. Hanke tuntuu seilaavan hyvässä myötätuulessa ja sen vauhdittamiseksi on ensi vuoden budjetissa varattu hieman yli miljoona euroa.

Kuivuus vaatii osansa

Yksi viime aikojen keskeisistä puheenaiheista myös Málagan alueella on ollut kuivuus. Vesivarastot ovat monin paikoin ennätyksellisen alhaalla, ja samaan aikaan sekä vettä käyttävien asukkaiden ja turistien, kuten myös kasteluvettä kaipaavien viljelmien määrä vain kasvaa.

Kuivuus myös jarruttaa alueen talouskasvua. Esimerkiksi avokadon viljelijät menettävät valtavia summia kun kuivuus karsii satoa. Samoin epävarmuus karsii myös alueen vetovoimaa sijoittajien silmissä.

Tilanteen helpottamiseksi maakuntahallitus on suunnannut kuivuuden vaikutusten helpottamiseksi 64 miljoonaa euroa vuodelle 2023. Tällä rahalla aiotaan mm. ohjata Guadalhorce-joen vesiä paremmin viljelijöiden käyttöön.

Lähde: Diario Sur

Kuva: Metro de Málaga

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...