Hommat isollaan

Aurinkorannikon suomalaiset ovat pistäneet kulttuuriproduktiot aivan uuteen mittakaavaan. Musiikki- ja teatterituotannoissa on mukana kymmenittäin ihmisiä. Yleisö tykkää, salit täyttyvät järjestään.

Päivi Mäkisen ohjaama Tuntematon sotilas oli ensimmäinen ja edelleen suurin näistä uudenlaisista produktioista. Se on esitetty jo useampaan otteeseen Aurinkorannikolla. Maine on kiirinyt myös Teneriffalle saakka ja siellä se esitetään Suomen itsenäisyyspäivänä.

Tuntematon sotilas poiki myös ainakin yhden sivuprojektin. Porukan musiikillinen väki Kari Ala-Juuman johdolla on harjoitellut mittavan ohjelmiston. Keskiviikkona Fugesingers -show sai ensi-iltansa täyden salin edessä. Ja kansa oli hurmioitunut.

Rannikon mestarit on musiikillisesti kunnianhimoinen show. Antti Maunu keräsi yhteen rannikon parhaat soittajat ja laulajat. Tällä porukalla on treenattu saumaton koko illan show, joka sai ensi-iltansa pari viikkoa sitten. Kehut olivat ylitsepursuavia ja yleisön vaatimuksesta show esitetään uudelleen ensi viikolla.

Suomelan teatteriryhmä on valmistellut uuden revyyn. Se on suomalaisittain klassikkonäytelmä Albatrossi ja Heiskanen. Junnu Vainion lauluihin perustuva esitys saa ensi-iltansa vajaan parin viikon kuluttua.

Kaikille edellä mainituille produktioille on yhteistä ammattimainen lähestyminen. Ja se, että mukana on paljon ihmisiä. Aurinkorannikon musiikki- ja teatterikulttuurista pitävälle yleisölle kaikki tämä on mukavaa kuultavaa. Tarjonta ja sen taso lisääntyy. Ja se on hyvä se.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...