Andalusiassa alkaa neljäs koronarokotekierros

Andalusian itsehallintoalueella aloitettiin lokakuun alussa 80 vuotta täyttäneiden rokottaminen neljännellä koronarokoteannoksella.

Lokakuun ensimmäinen arkipäivä, maanantai 3.10. oli päivä, jolloin Andalusiassa alettiin jakaa neljänsiä koronarokoteannoksia seniori-ikäisille. Annettavat rokotteet ovat Modernan ja Pfizerin valmistamia, ja ne on muokattu antamaan suojaa sekä nykyiselle valtavariantille, omikronille kaikkine alavariantteineen, että alkuperäiselle koronavirukselle.

Samassa yhteydessä neljännen koronarokotteen kanssa voi saada myös influenssarokotteen, mikä säästää vaivaa sekä asiakkailta että terveydenhuollon ammattilaisilta.

Rokotukset etenevät ikäryhmittäin. Lokakuun alkupuoliskolla rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä. Tällä hetkellä suunnitelma on, että 17. lokakuuta alkaen rokotukset laajennetaan 65 vuotta täyttäneisiin. 60 vuotta täyttäneiden vuoro tulee 24. lokakuuta alkaen. Näille nuoremmille ikäryhmille ei kuitenkaan anneta influenssarokotetta elleivät he ole riskiryhmässä tai esimerkiksi ammattinsa puolesta tarvitse sitä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...