Golfarit suosivat omistusasumista

Golf on merkittävä tekijä Andalusian taloudelle. Lajin vaikutus pelkästään asuntokauppaan mitataan miljardeissa.

Madridilainen IE Business School, Espanjan golfkenttien yhdistys (AECG) ja Espanjan golfliitto (RFEG) ovat yhteistyössä tuottaneet raportin golfin vaikutuksesta Espanjan talouteen. Raportista paljastuu mielenkiintoisia lukuja.

Ulkomaalaiset golfin ystävät ovat raportin mukaan ostaneet Espanjasta kaikkiaan noin 283.000 asuntoa. Rahaa noiden asuntojen ostamiseen on käytetty yhteensä noin 42 miljardia euroa. Kyse ei siis todellakaan ole pikkusummista.

Golfia harrastavien ja lajia harrastamattomien turistien väliltä löytyy mielenkiintoinen ero loma-asumisen suhteen. Kaikista ulkomaalaisista turisteista vain noin 5% majoittuu Espanjassa vieraillessaan omassa loma-asunnossa. Golfturistien osalta vastaava luku on kuitenkin peräti 23,9%. Toisin sanoen lähes viisinkertainen.

Andalusia ja Valencia

Raportin mukaan asuntokauppoja tekevät golfturistit suosivat alueita joilla golfin voi yhdistää rantalomaan. Niinpä Andalusian ja Valencian itsehallintoalueet ovat erityisesti heidän suosiossaan.

Raportista löytyvän tilaston mukaan 283.195 ulkomaalaista golfaajaa omistaa asunnon Espanjassa. Näistä asunnoista 36% sijaitsee Andalusiassa. Kyseiset asuntokaupat ovat tuoneet Andalusiaan rahaa 15 miljardia euroa.

Toiseksi suosituin alue on Valencia, missä ulkomaalaisten golfareiden asunnoista sijaitsee 33%, ja rahaa alueelle on asuntokaupoista tullut 13,6 miljardia.

Vuosittain noin 8.400 asuntoa myydään muista Euroopan maista tuleville golfareille, jotka haluavat nauttia myös rantaelämän läheisyydestä.

Golfari on haluttu asiakas

Suomalaiset golfarit ovat aina olleet aktiivisesti liikkeellä Espanjan asuntomarkkinoilla. Aurinkorannikko tunnetaan myös nimellä Costa del golf, joten golfareiden hakeutumien alueelle on luontaista.

-Golfia harrastavat asiakkaan ovat usein aika pitkällä loma-asunnon hankintaprosessissa, kun he ottavat yhteyttä. Heillä on yleensä hyvä käsitys Aurinkorannikon eri alueista ja palveluista. Voisi ehkä sanoa, että golfarin tie yhteydenotosta asunnon ostoon on lyhyempi, kuin muiden asiakkaiden. Heillä on selvempi visio siitä, mitä he etsivät, kertoo Anssi Kiviranta Strand Properties kiinteistövälityksestä.

Golfkenttien läheisyys on tietysti yksi oleellisista kriteereistä, kun golfari loma-asuntoaan etsii.

-Sellainen golfari, joka ei ole vieraillut usein alueella etsii kohteita kenttien välittömästä läheisyydestä. Enemmän täällä olleet painottavat myös muiden palvelujen saatavuutta, he tietävät, että kaikkialle Aurinkorannikolla on lyhyt matka, Kiviranta jatkaa.

Homes kiinteistövälityksen Minna Kuortti kertoo golfareiden olevan erityisen laatutietoisia.

-Yleensä golfarit etsivät laadukkaita asuntoja. Heillä on keskimääräistä isompi budjetti varattuna loma-asunnon hankintaan. Perusyksiöt tai -kaksiot ovat harvemmin golfareiden kiinnostuksen kohteina, Kuortti sanoo.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen & Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...