Andalusialaisen nuoren palkasta 72% menee vuokraan

16-29-vuotiailta andalusialaisilta menee keskimäärin 72% palkasta vuokraan.

Palkat ovat matalat ja vuokrat korkeat. Tilanne on vielä pahempi Kataloniassa, Baleaareilla ja Kanarian saarilla, missä nuoren palkasta menee 94% vuokraan. Nuorten on yhä vaikeampi itsenäistyä ja hankkia omaa asuntoa, vaikka he olisivatkin löytäneet töitä. 65% nuorista aikuisista asuu vanhempiensa luona. Vuonna 2010 luku oli 53%.

Suositusten mukaan asumiskustannukset palkasta saisivat olla 30%.  Espanjan nykyinen hallitus on luonut nuorille asumistuen, mutta Nuorisoneuvoston (CJE) varapuheenjohtaja Antonio Baéz kertoo uutistoimisto Efelle, että tuki on riittämätön.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...