Pentti Korpela palasi Aurinkorannikon vaelluspoluille

Kokenut vaeltaja ja monia patikkaoppaita julkaissut Pentti Korpela on laatinut uuden oppaan Aurinkorannikon patikkareiteille.

Korpela ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Ei Aurinkorannikolla eikä patikkaoppaiden saralla ylipäätään. Korpelan ensimmäinen Aurinkorannikon opas julkaistiin jo vuonna 2008. Tuolloin ilmestyi Espanjan Aurinkorannikon patikkareitit.

Reilun kymmen vuoden jälkeen on hyvä aika päivittää suomenkielinen opas, josta Aurinkorannikolla asuvat ja täällä lomailevat tai muuten oleskelevat voivat helposti löytää kiinnostavia ja helposti tavoitettavia patikointikohteita.

Helppo tavoitettavuus on itse asiassa merkittävässä osassa uutta kirjaa, jonka nimi on ¡Vamos!. Kirjassa on kaikkiaan 21 eritasoista reittiä. Näitä kaikkia yhdistää se, että niihin pääsee halutessaan julkisilla kulkuvälineillä.

Korpela selittää ja kuvailee oppaassa jokaisen reitin varsin seikkaperäisesti ja kertoo myös millä bussilla paikalle pääsee, ja miten pysäkiltä löytää reitin alkuun ja niin edelleen.

– Olen halunnut, että jokaiselle reitille pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Se on ekologinen valinta, mutta myös helpottava asia, kun ei tarvitse huolehtia vuokra-autosta ja vilkkaassa liikenteessä on aina olemassa onnettomuusriski, Pentti Korpela itse perustelee valintaansa kirjan esipuheessa.

Kattavasti tietoa

Kirjan alussa Korpela kertoo lyhyesti Aurinkorannikon ilmastosta ja luonnosta, arkkitehtuurista. Samoin tarjolla on hyvä tietopaketti luonnossa liikkumiseen, muun muassa käytössä olevat opasteet käydään läpi.

Kirjassa on myös laajempi kartta, josta näkee yhdellä silmäyksellä kaikkien 21 patikkareitin sijainnit. Fuengirolasta katsoen lähin reitti lähtee kaupungin rajojen sisäpuolelta, Fuengirolajokea pitkin päätyen Mijas puebloon. Oppaan kauimmainen reitti on El Chorron maisemissa, jokseenkin samoissa maisemissa kuin kuuluisa Caminito del Rey.

Korpela kuvailee reitit hyvin tarkkaan, ja navigoinnin helpottamiseksi oppaassa löytyy myös GPS-koordinaatit, joten eksyminen melkeinpä vaatii jo erikoistaitoja.

Oppaassa reitit on myös jaettu eri vaikeustasoihin, mikä varmasti madaltaa entisestään kynnystä myös kokemattomammille retkeilijöille. Extreme-reittejä ei oppaasta löydy.

– Kirjan vaativimmatkin reitit onnistuvat keskikuntoiselta kävelijältä, kun on ensin testannut kestävyyttään helpommilla reiteillä, Korpela itse kuvailee.

Mielenkiintoisen sanallisen annin ohella Pentti Korpelan uusi patikointiopas tarjoaa ruokaa myös silmille. Kirjassa on satamäärin kuvia, joiden kohteet vaihtelevat mykistävistä maisemista alueen eläimistöön, kasvistoon, rakennuksiin ja niin edelleen. Samoin jokaisesta reitistä on myös karttakuva, joka auttaa hahmottamaan kokonaisuuden.

Pentti Korpelan mukaan uusi opas ”on suunnattu kaikille normaalikuntoisille ja harrastustaan aloitteleville ihmisille, mutta myös lapsiperheille”. Kirjaa on saatavilla mm. matkatoimisto Meriatur.com:sta sekä Olé-lehden toimituksesta ja nettisivuilta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...