700kg:n hashispidätys Málagan moottoritiellä

Policia nacional pidätti lauantaina useita henkilöitä epäiltynä isohkosta huumeiden salakuljetusyrityksestä.

Pidätysten yhteydessä tehtiin myös merkittävä huumetakavarikko. Pakettiautosta löytyi noin 700kg hashista, joka oli pakattu 21:een paaliin.

Salakuljettajat olivat liikkeellä kahdella autolla, useita kilometrejä pakettiauton edellä kulki henkilöauto, jonka tarkoitus oli tarkkailla ympäristöä ja avata tietä varsinaiselle kuljetusautolle. Molemmat ajoneuvot olivat vuokrattuja.

Poliisi on ollut ranskalaisen rikollisjärjestön jäljillä jo syyskuun alusta saakka. Toimintaa on seurattu tarkasti, se keskittyi Cadizin maakuntaan Sanlucar de Barramedan kaupunkiin. Poliisilla oli aavistus siitä, että Ranskaan olisi lähdössä suuri erä huumeita.

Pakettiauton pysäytys ja takavarikointi tapahtui lauantaina Manilvan tietulliaseman kohdalla. Pakettiauto yritti ohittaa tulliaseman käytöstä poistettua kaistaa pitkin havaittuaan poliisit, mutta auto saatiin pysäytetyksi ja kuljettaja pidätetyksi. Myös edellä ajava tienavaaja henkilöauto pysäytettiin ja kuljettaja pidätettiin. Molempien autojen kuljettajat ovat Ranskan kansalaisia. Ranskan poliisi on kertonut espanjalaisille kollegoilleen, että varsinkin pakettiauton kuljettajalla on merkittävä rikoshistoria.

Jutun tutkinta on vielä kesken, se saattaa liittyä isompaan kokonaisuuteen. Pidätyksiä on kuitenkin jo tehty useita sekä Ranskassa että Espanjassa.

Lähde: Malaga Hoy

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...