Espanja juhlii Rafael Nadalia

Espanjan tennisässä teki viime viikonloppuna historiaa Australian avoimessa turnauksessa. Hän on voittanut nyt ennätykselliset 21 grand slam -turnausta.

Australian avoimet saivat sunnuntaina huikaisevan päätöksen, kun miesten kaksinpelin finaalissa kohtasivat maailmanlistan viides, Espanjan Rafael Nadal ja maailmanlistan kakkonen, Venäjän Daniil Medvedev.

Nadal oli ottelussa kahden erän jälkeen jo 0-2 tappiolla, mutta onnistui nousemaan lopulta 3-2 (2–6, 6–7, 6–4, 6–4, 7–5) voittoon.

Erityisen merkityksellisen voitosta tekee se, että kyseessä oli Nadalin 21. grand slam -turnausvoitto. Se on enemmän kuin kellään koskaan.

Taisto ennätyksen ympärillä on tiukka. Ennen Australian avointa turnausta 20 grand slam -voittoa oli Nadalin ohella myös Sveitsin Roger Federerillä ja Serbian Novak Djokovicilla. Heistä kumpikaan ei päässyt kuitenkaan Australian turnaukseen tavoittelemaan ennätystä. Nadal hyödynsi tilanteen ja siirtyi nyt siis yksinään tilaston kärkeen.

Kuten arvata saattaa, on urheiluhullu Espanjan kansa revitellyt riemua täysin palkein. Onnitteluja on satanut vuolaasti niin kansan syvistä riveistä kuin medialtakin. Espanjalaiset urheilutähdet ja muut silmäätekevät aina kuningashuonetta myöden ovat onnitelleet Mallorcan suurta poikaa saavutuksesta.

Tähti itse oli voiton hetkellä liikuttunut ja kiitollinen saamastaan tuesta. Ottelun jälkeen Nadal kiitti vuolaasti sekä Australian avointen yleisöä sekä omaa lähipiiriään.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...