Harmaita hiuksia tavaroiden tilauksista ja toimituksista

Olen nyt viikon ajan tilaillut ja ottanut vastaa lukuisia lähetyksiä Costalta ja ulkomailta. Uskon globaaliin ja paikalliseen nettikauppaan ja niiden tuomiin mahdollisuuksiin. Vuosia olen ostanut mielikahviani Italiasta, tilannut paikallisia palveluita niiden portaaleista ja hoitanut viranomaisasioita netissä. Kaikki on toiminut moitteettomasti, mutta tämä viikko oli erilainen.

Leroy Merlinin verkkokauppa tökki. Profiiliani ei löytynyt. En voinut luoda uusia tunnuksia. Mobiilissa kaupalla ei ole kaikkia ominaisuuksia. Málagan remonttikeitaassa on esillä tuhansia erilaisia tuoteryhmiä ja niiden alla satoja eri tuotteita. Suuri osa on ainoastaan tilaustuotteita ja niitä odotellessa menee valovuosia. Tämä kohta 100-vuotta vanha remonttikeidas on ollut suosikkini kaikissa remonttitilauksissa, mutta ei enää. Päätöstäni ei muuta edes Málagan Leroy Merlinin kahvila, jossa on mielestäni remonttimaailman paras palvelu ja café solo.

Bauhausin verkkokauppa näyttää saksalaisella täsmällisyydellä ajantasaista varastotietoa. Tällä viikolla en kuitenkaan uskonut heidänkään nettimaailmaansa. Päätin suunnata autoni nokan kohti Málaga Nostrumia. Sain tilattua kaikki vastaavat tuotteet vain kahden luukun periaatteella ja toimituspäiväksi vahvistettiin pitkäperjantai. Alan tästä eteenpäin suosia tätä saksalaista suurmerkkiä.

 El Corte Inglésin verkkokauppa on huippuunsa vietyä dropshippingiä, vaikkakin se on täynnä järjestelmävirheitä. Tilaus-, varaus- ja online-kauppajärjestelmät eivät keskustele keskenään. Kahdesti tilaamani sohva oli piiloutunut järjestelmän syövereiden pohjalle, jonka vihdoin löysi Mijas Costan tavaratalon asiakaspalvelu. Sain oman paikallisen yhteyshenkilön ja hänen suoran puhelinnumeronsa kaikkiin tuleviin yhteydenottoihin. He ovat asiakaspalvelun Ammattilaisia. Nyt minua ei haittaa edes se, että sohvaa aloitetaan valmistamaan Kiinassa vasta ensi kuussa ja se saapuu Espanjaan heinäkuussa.

Markus Aho

Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva kiinteistövälittäjä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...