Arvotaan seuraava sääntö

 

Aina joskus tulee sellainen olo, että demokratia voisi toimia hieman paremmin. Vallitseva pandemia on osoittanut, että kriisitilanteissa poliittiset päättäjät hukkaavat korttinsa. Tämä tapahtuu kaikkialla maailmassa.

Meillä on kaksi tuoretta esimerkkiä, toinen Suomesta ja toinen Espanjasta. Suomessa maan hallitus on tuhertanut viikkotolkulla liikkumisrajoitusten valmistelussa. Koronaluvut ovat jo ehtineet kääntyä laskuun ja keskiviikkona eduskunnan perustuslakivaliokunta tyrmäsi rajoitteet järjettöminä.

Ainakin täältä etelästä katsoen Suomen hallituksen päätehtävä on viimeiset viikot ollut näiden rajoitteiden työstäminen. Työ oli auttamatta myöhässä ja surkeasti valmisteltu. Aika erikoisen väriset silmälasit pitää olla päässä, jos hallituksen viime viikkojen suoriutumisesta antaa edes tyydyttävän arvosanan.

Eipä ole Espanjan poliittinen sisar tai veli Pekkaa pahempi. Tiistaina koko maan kattavaan viralliseen julkaisuun ilmestyi uusi maskipakkoa kiristävä teksti. Tekstin mukaan jatkossa esimerkiksi uimarannalla on pidettävä hengityssuojainta, vaikka turvavälit saataisiinkin pidettyä.

Uutta sääntöä ei tuntunut juuri kukaan hyväksyvän, terveysministeri Darias jäi aika yksinäiseksi soturiksi puolustamaan tätä järjettömyyttä.

Koska lähes kaikki ovat sitä mieltä, että sääntö on surkea, siitä yritetään nyt päästä eroon. Seuraavan kerran asiaa käsitellään viikon kuluttua 7.4. Siihen asti jokainen Espanjassa aikaansa viettävä minkä tahansa maan kansalainen voi tykönään tulkita poliitikkojen tekstejä ja puheita. Kukaan, ei edes terveysministeri, osaa sanoa onko sääntö voimassa vai ei.

Päätösten tekeminen ei varmasti ole helppoa. Kyse on vakavista asioista. Joskus päättäjien pöllöily vaan tuppaa naurattamaan.

Pääkirjoitus

Lisää maskipakosta:

Espanja tiukensi maskipakkoa entisestään

Maskipakon laajennus menee vielä harkintaan

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...