Espanjan meemikuningas El Risitas on kuollut

Espanjalainen koomikko El Risitas, oikealta nimeltään Juan Joya Borja, on kuollut. Hän menehtyi Virgen del Rocío -sairaalassa, Sevillassa, tämän viikon keskiviikkona 28.4. Koomikko oli kuollessaan 65-vuotias.

El Risitas (suom. hihitys) oli yksi Andalusian rakastetuimpia koomikkohahmoja usean vuoden ajan. Borjan tarttuva omaleimainen nauru nosti hänet maailmanlaajuiseksi internetilmiöksi vuonna 2014, kun ihmiset alkoivat tekstittää keksityillä tarinoilla videokatkelmaa hänen tv-esiintymisestään. Muun muassa videopalvelu Youtubesta löytyy lukuisia versioita aiheesta myös suomeksi, esimerkiksi hakusanoilla ”espanjalainen mies nauraa”.

Ennen kuolemaansa Juan Joya Borja ehti kärsiä terveysongelmista useamman vuoden ajan. Syyskuusta 2020 asti hän oli Hospital de la Caridad -sairaalassa, missä häneltä oli amputoitu sairauden seurauksena toinen jalka.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...