Barona kruunattiin rullakiekkomestariksi

 

Viikonloppuna pelattiin rullakiekon Andalusian Liigan kaksipäiväinen lopputurnaus. Lauantaina miteltiin runkosarjan päätöskierros ja sunnuntaina ratkaistiin lopullinen mestari playoff-peleillä.

Fuengirolan LIONS-organisaatio oli tälläkin kaudella mukana sarjassa kolmella joukkueella: Barona, Vikings ja Lions. Tämän kauden runkosarja oli Lionsille haastava, mutta Barona ja Vikings lähtivät lauantain otteluihin tasapistein sarjakärjessä.

Lauantaina Baronan voitti Vikingsin jatkoajalla maalein 5-4 ja porhalsi lopulta runkosarjan voittoon häviämättä yhtään peliä koko kauden aikana. Vikings oli runkosarjan kakkonen ja Gelves kolmonen. Fuengirolan Lions jäi kuudenneksi.

Sunnuntain playoffit

Sunnuntaina playoffeissa Lions putosi jatkosta hävittyään ensimmäisen kierroksen ottelunsa Gelvesille maalein 0-5. Barona ja Vikings sen sijaan nähtiin välierissä.

Jatkoajat koituivat tällä kertaa Vikingsin turmioksi. Lauantaina runkosarjan voitto karkasi siis jatkoaikatappiolla Baronalle ja sunnuntaina jatkoaikatappio välierässä Gelvesille tiesi joukkueen päätymistä pronssille. Barona sen sijaan jatkoi voittokulkuaan riepottelemalla välierässä Sevillaa numeroin 12-2.

Finaalissa fuengirolalainen Barona sai vastaansa Gelvesin. Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, ja puolimatkan krouvissa valotaululla luki 0-0. Toisessa erässä Barona laittoi kuitenkin luistimen nauhat kiinni ja jätti Gelvesin gorillat nielemään jäähilettä. Loppunumerot kirjattiin Baronalle 5-0, ja näin mestaruusmaljaa pääsi jälleen nostelemaan fuengirolalaisjoukkue.

On mainitsemisen arvoista, että Fuengirola LIONS seura perustettiin vuonna 2014 ja sen jälkeen jokainen Andalusian Liigan mestaruus on mennyt jollekin sen joukkueista, tänä vuonna siis Baronalle.

Baronan Lucas Lindblad voitti pistepörssin niin ylivoimaisesti, että välillä oli aikaa tehdä pari sarjaa permantovoimisteluakin.

Liigan tärkeimmäksi pelaajaksi valittiin Baronan maalitykki Lucas Lindblad ja kauden paras maalivahti oli myös Baronasta, Karri Pohjola. Lindblad voitti pistepörssin tehtyään kahdeksassa ottelussa 35 maalia ja annettuaan 11 maalisyöttöä.

Onnistunut kausi

Kuten viime kaudellakin, Fuengirola pelasi Andalusian liigaa kolmella joukkueella. Tilanne on osin haastava, sillä jokainen haluaa tietysti voittaa. Tänä vuonna poikkeuksellisesti Lions-joukkue kerättiin viime tingassa uusista pelaajista, niistä jotka eivät käy säännöllisesti treeneissä, sekä vanhemmista junioreista. Se oli siis jo lähtökohtaisesti selvästi heikompi joukkue Vikingsiin ja Baronaan verrattuna. Siitä huolimatta kauden aikana tuli uusia loistavia pelaajia ja oli pienestä kiinni ettei Lions olisi ollut lopulta semifinaalissa.

Nyt kun kausi on saatu päätökseen, jäädään katsomaan saataisiinko jonkinlaista turnausta vielä tälle keväälle järjestettyä. Treenit jatkuvat joka tapauksessa normaalisti tiistaisin ja torstaisin Santa Fen sisähallissa, joten nyt on oiva aika aloittaa rullakiekkoharrastus.

Tulevaisuutta silmällä pitäen oli ilahduttavaa myös se, että viikonlopun live-streaming toimi hienosti Jirkka Jurvasen ohjastuksessa. Myös selostus oli ammattitaitoista sekä suomeksi (pääosin Ilpo Seppänen ja Marko Koskela), että espanjaksi (Isidro Esteban). Tästä on hyvä suunnitella jatkoa myös tällä saralla.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...