Viiniä sen ystäville

 

Viinin sielu syntyy sen valmistamisen yhteydessä. Itse prosessi on yksinkertainen, mutta pienillä yksityiskohdilla taitavat viinintekijät saavat tuotteensa kukoistamaan. Jokainen pullo, jokainen lasillinen, jokainen suullinen voi olla maailmaa syleilevä kokemus. Kokemukseen vaikuttavat lähes kaikki mahdolliset asiat. Sää, mielentila, seura, lasin muoto, viinin lämpötila, tarjoilijan hymy, kalan kypsyys ja kaikki muu mahdollinen muuttavat viinin nauttimisen kokemusta. Laadukas viini maistuu kuitenkin aina laadukkaalta ja kura kuralta.

Keskiviikkona 31.3. Kukossa nautitaan niitä laadukkaita viinejä. Tarjoilijakin hymyilee ja elämä on muutenkin mukavaa. Kukon sommelier Peter Freislederer esittelee silloin neljä erilaista viiniä. Eli tarjoaa neljä erilaista kokemusta. Nuo kokemukset yhdistyvät keittiömestari Mika Väätäisen huolellisesti valmistamiin ruokiin. Odotettavissa on neljä upeaa kokemusta.

Viinin maistelu asiantuvan sommelierin kanssa tekee maistelusta milenkiintoisen. Keskiviikon maistelua Freislederer valottaa seuraavasti.

-Espanja on jättimäinen viinimaa, täällä viinirypäitä kasvaa 1,2 miljoonan hehtaarin alalla. Espanja on heti Italian ja Ranskan jälkeen maailman kolmanneksi eniten viiniä tuottava maa. Tällä kertaa haluan tutustuttaa teidät pohjoisemman Espanjan viineihin. Maistelemme viinejä neljältä alueelta, jotka ovat Bierzo, Rueda, Ribera del Duero ja Ribera Sacra. Kaksi alueista on hyvin tunnettuja, kaksi muuta ovat nousevia, mielenkiintoisia alueita. Kaikki illan viinit ovat kerrassaan ihania!

Viinien kanssa nautitaan totta kai herkullista ruokaa. Illan menu on seuraava:

Paistetuilla ravuilla täytetty briossi

xxxxx

Savustettua taimenta ja kevätsalaattia

xxxxx

Paahdettua ankanrintaa ja parsarisottoa

xxxxx

Creme Brulée ja marinoituja marjoja

Keskiviikon wine tastingin ruokineen tarjoaa sinulle Woolbed, eli maksa koko nautinnosta mitään. Sinun tulee ilmoittautua tilaisuuteen etukäteen ja saapua klo 17.30 kuuntelemaan huippuvalmentaja Juha Flickin pitämä terveysluento unen merkityksestä. Ilmoittautua voit puhelimitse numeroon +34 647 903 454 tai sähköpostilla [email protected]

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...