Satoja palmuja Fuengirolan Paseolle

 

Fuengirolan kaupunki on päättänyt korvata rantakadun varrelle istutetut tamariskit palmuilla. Muutokselle tuli akuutti tarve, kun valtaosa rantakadun tamariski-kasveista on saanut parantumattoman taudin, joka hiljalleen tappaa kasvit.

Kaupungin ympäristöasioista vastaava edustaja Antonio Carrasco kertoi, että tartunnan saaneet tamariskit hävitetään ja terveet viedään kaupungin muille alueille. Tilalle istutetaan bulevardipalmuja ja taatelipalmuja.

Carrascon mukaan mallia on otettu muista lähikaupungeista, joissa rantakatujen istutukset ovat lähes sataprosenttisesti palmuja. Näin ollen myös Fuengirolassa haluttiin yhdenmukaistaa istutukset niin, että Paseon varrella kasvaa palmuja koko kaupungin pituudelta.

Ensimmäinen vaihe aloitettiin sataman alueelta ja sieltä edetään aina Torreblancan rantaan asti. Tässä vaiheessa uusia palmuja istutetaan 455 kappaletta. Toinen vaihe pyritään aloittamaan vielä ennen kesää. Kaikkiaan uusiin palmuihin kuluu rahaa noin 75.000 euroa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...