Pepe Willberg: Kirka innosti minut oopperaan

 

Keikkoja on mahdollista toki tehdä myös Fuengirolassa, Willberg on esiintynyt ravintola Kukossa täysille saleille lähemmäs parikymmentä kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Kokoonpanot ovat vaihdelleet rokkibändistä klassiseen jousikvartettiin. Willberg on tinkimätön taiteilija, hän haluaa tarjota yleisölle parastaan ja aina jotain uutta. Pelkkä Rööperin veivaaminen ei häntä kiinnosta.

Pääsiäisviikolla Willberg nähdään Kukossa pitkäperjantaina ja lankalauantaina. Tällä kertaa taiteilija esiintyy intiimisti pianisti Anu Kososen säestämänä. Luvassa on tuttujen iskelmien lisäksi esimerkiksi ooppera-aarioita.

Hesari ja Kirka innostivat oopperaan

-Innostuksestani oopperaan voi kiittää Kirkaa. Hänellä oli tapana esittää hieno aaria Una furtiva lacrima, aina, kun siihen avautui tilaisuus. Kirkan menehdyttyä ajattelin jatkaa tuota hienoa perinnettä ja sitä kautta innostuin tutkimaan muutenkin oopperaa. Olen ottanut ohjelmistooni jokusen aarian, tällä kertaa kuullaan ainakin tuo Kirkalta peritty, Willberg lupaa.

Myös Helsingin sanomilla on osuutensa Willbergin oopperainnostuksessa.

-Hesari teki sellaista juttusarjaa kuin Ihmiskoe. He veivät minut Kansallisoopperan lavalle laulamaan Nessun Dorma -aariaa. Halusivat nähdä riittääkö popparin äänirahkeet oopperasalin takaseinään saakka. Ilmeisesti riitti, koska positiivisia arvioita siitä tuli. Sehän tietysti innosti jatkamaan harrastetta. Ooppera kokemusta minulla on myös Savonlinnan oopperakuorosta yhdessä Pave Maijasen kanssa 90-luvun puolivälistä. Silloin oltiin tosin enemmän bailausmielellä liikkeellä, eli aariakärpänen ei silloin puraissut.

Eivät pääsiäisen konsertit pelkästään oopperaan keskity. Mukana on toki myös tutut iskelmät kuten Aamu ja Saat miehen kyyneliin ja muita hittejä. Lisäksi seassa saattaa olla jazzahtavia säveliä ja myös Mauno Kuusiston katalogista on poimittu jotain.

-Mauno Kuusiston diggailu liittyy ihan lapsuuteen saakka. Muistan elävästi, kun pikkupoikana Turussa torin laidalla radiosta kuului upeaa laulua. Laulaja oli Mauno Kuusisto, se jäi elävästi mieleen. Ja tässä viime vuosina Pauliinan äiti eli anoppini on myös iskostanut Kuusistoa tajuntaani hyvällä menestyksellä.

Pepe Willberg esiintyy ravintola kukossa perjantaina 2.4. ja lauantaina 3.4. Liput kannattaa varata ennakkoon soittamalla +34 646 111 203 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Pepe WillBerg tulkitsee Mauno Kuusistoa:

 

Suunnitelmissa asunto Fuengirolasta

Laulaja Pepe Willberg ja puolisonsa Pauliina Visuri ovat viime vuosina vierailleet tiuhaan Aurinkorannikolla. Yhdistettyjen loma- ja keikkareissujen yhteydessä he ovat ihastuneet alueeseen ja intohimo pidempiaikaiseen oleskeluun etelän lämmössä on syttynyt.

Nyt tulemme taas pääsiäisen aikaan muutamaksi viikoksi käymään. Suomessa on tällä hetkellä ikävän ahdistava ilmapiiri, on mukava tulla piipahtamaan valoon ja lämpöön, Visuri hehkuttaa tulevaa matkaa.

-Olemme me käyneet katsomassakin jo monia asuntoja välittäjä Minna Laineen kanssa. Ihan kivoja on löytynyt, mutta tämä kulunut koronavuosi asettaa talouspuolelle haasteita. Näyttää siltä, että suunnitelma asunnon hankinnasta Fuengirolasta siirtyy hieman, mutta ei varmasti pitkään.

Pariskunta on tutkinut erilaisia rahoitusmahdollisuuksia sekä Suomesta että Espanjasta. Suomesta rahoituksen hakemisen ongelmana on se, että suomalaiset rahoituslaitokset eivät hyväksy espanjalaisia kiinteistöjä vakuudeksi. Jotkin Suomessa toimivat pankit tosin mainostavat mahdollisuutta, tällöin rahoitus tapahtuu niiden private banking -konttoreiden kautta Luxemburgista.

-Kyllä rahoitukseen jossain vaiheessa ratkaisut löytyvät. Saattaa olla, että otamme aluksi pidempiä aikoja vuokra-asuntoja ja päätämme sitten, mistä sen oman kakkoskodin haluamme.

Monipuolinen Aurinkorannikko

-Aurinkorannikko on osoittautunut uskomattoman monipuoliseksi paikaksi. Me harrastamme tennistä, golfia ja luonnossa liikkumista, näille harrasteille alue on täydellinen. Viime reissullakin vaeltelimme vuorilla lähes päivittäin ja löysimme myös todella hyvän ja mukavan tennisopettajan.

Willberg & Visuri -pariskuntaa kiehtoo myös espanjalainen kulttuuri.

-Fuengirola on siinäkin mielin hieno paikka, että sieltä löytyy mukavia suomalaisia, palveluja kotikielellä, mutta myös espanjalaiseen kulttuuriin sukeltaminen on helppoa ja mahdollista. Esimerkiksi herkullista espanjalaista ruokaa löytyy kohtuuhintaan.

Antti Pekkarinen

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...