Valoa koronatunnelin päässä

 

Ilmaisu hyvistä ja huonoista uutisista soveltuu tällä hetkellä hyvin Aurinkorannikon koronatilanteeseen. Huono uutinen on luonnollisesti se, että kaikki mittarit, niin ilmaantuvuusluvut, tartuntaluvut, kuolleisuus, sairaaloiden luvut jne. ovat erittäin korkealla.

Hyvänä, tai ainakin toivoa antavana uutisena voidaan pitää sitä, että pandemian kolmannen aallon nousu näyttää taittuvan, ja jopa pientä alkavaa laskua on havaittavissa. Torstaina Andalusiassa ilmoitettiin 3.676 uutta tartuntaa viimeisen vuorokauden aikana, kun vastaava luku vain muutama päivä aiemmin oli lähes 8.000.

Vaikka nousu on ainakin hetkellisesti laantunut, kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä sellaisissa lukemissa, joista ensimmäisen ja toisen aallon aikana ei osattu edes nähdä painajaisia. Samoin paine sairaaloissa jatkuu erittäin kovana.

Suomalaisvinkkelistä pandemiatilanne on saattanut näyttää joidenkin mielestä varsin rauhalliselta. Suomessa luvut ovat olleet matalimpien joukossa koko maailman mittakaavassakin. Myös Aurinkorannikolla suomalaisten tartunnoista on viime viikkoihin asti kuulunut hyvin vähän puhetta.

Tarkkoja lukuja suomalaisten koronatartunnoista Aurinkorannikolla on luonnollisesti mahdotonta saada, mutta jos viidakkorumpuun on minkäänlaista luottamista, ovat tartunnat olleet nousussa myös suomalaisyhteisössä. Varovaisuuteen ja huolellisuuteen on siis edelleen tarvetta.

Rokotteita kaivataan

Andalusian presidentti Juanma Moreno on antanut viime päivinä tiukkaa satikutia Espanjan hallitukselle ja etenkin pääministeri Sanchezille koronarokotteiden heikosta saannista. Morenon mukaan Andalusia on mallimaakunta siinä, miten tehokkaasti saadut rokoteannokset on saatu jaettua, mutta ongelma on se, ettei rokotteita saada.

Moreno sanoi muun muassa, että tällä vauhdilla Andalusiassa saadaan kesään mennessä rokotettua 14% kansasta, eikä suinkaan hallituksen kaavailemaa 70%:a. Moreno totesi myös, että mikäli rokotustahtia ei saada pian nousemaan, sillä on vakavia seurauksia niin terveydenhuoltoon kuin talouteenkin.

Keskiviikkona 27.1. päivättyjen tietojen mukaan Andalusiaan on saatu 330.980 rokoteannosta, joista 266.231 (n. 80%) on pistetty. Molemmat tarvittavat annokset on saanut noin 55.000 andalusialaista.

Aurinkorannikon ilmaantuvuusluku laskussa

Torstaina julkaistut ilmaantuvuusluvut olivat Aurinkorannikon osalta selvästi laskevassa suunnassa edellisiin päiviin verrattuna, mutta edelleen korkeammat kuin vielä viikko sitten. Uusia kaupunkeja ei liittynyt yli 1000:n ilmaantuvuusluvun joukkoon, joten ainakin viikonlopun yli, ensi tiistaihin asti tilanne liike-elämän rajoitusten osalta pysyy nykyisellään. Ellei maakuntahallitus sitten säädä uusia rajoitteita.

Alla muutamien Aurinkorannikon kaupunkien ilmaantuvuuslukuja 28.1. Suluissa vertailun vuoksi luvut ensin tämän viikon maanantailta ja sitten viime viikon torstailta.

  • Fuengirola 784 (841, 672)
  • Mijas 842 (902, 689)
  • Benalmádena 720 (821, 593)
  • Torremolinos 685 (750, 556)
  • Marbella 1.179 (1.148, 877)
  • Málaga 891 (946, 732)

Koko Málagan provinssin ilmaantumisluku on 939.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...