Nollalinja

 

Pitkittyneen pandemian ja sen lieveilmiöiden vuoksi ihmiset voivat huonosti. Taloudelliset vaikeudet, päihteiden käyttö ja väkivaltainen käytös ovat lisääntyneet. Väkivaltaan sen kaikissa esiintymismuodoissa, oli se sitten psyykkistä, fyysistä, seksuaalista tai taloudellista, on nollalinja. Väkivalta on aina kiellettyä.

Hankalinta on piilossa oleva väkivalta ja valitettavasti se on myös yleisintä, koska uhri tuntee lähes aina syyllisyyttä eli jotenkin omalla käytöksellään provosoineensa väkivaltaisen käyttäytymisen. Lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan on aina puututtava ja täällä Espanjassa on numeroita, johon soittamalla voi tehdä nimettömän huoli-ilmoituksen. Täällä Aurinkorannikolla numero on: +34 900851818. Sosiaaliviranomaiset alkavat hoitaa asiaa. Suomessa ilmoitus tehdään ensisijaisesti sen kunnan sosiaalitoimistolle, jossa lapsi asuu. Ilmoituksen voi tehdä myös sosiaalipäivystykseen tai hätäkeskukseen.

Parisuhdeväkivaltaan täällä Espanjassa suhtaudutaan erittäin vakavasti ja täällä on toimivat järjestelmät avun saamiseksi. Paikalle voi hälyttää poliisin. Policia Nacionalilla on oma perhe- ja parisuhdeväkivaltaan erikoistunut työryhmä UFAM (Unidad de Familia y Menor de la Policia Nacional). Fuengirolassa numero on: +34 952198354. Voi mennä omalle terveysasemalle, jossa paikalle tulevat sosiaalityöntekijä, lääkäri ja sairaanhoitaja. Fuengirolassa toimii myös CIM (Centro de Información a la Mujer de Fuengirola). Se on Fuengirolassa asuville parisuhdeväkivaltaa kärsineille naisille tarkoitettu yksikkö, jonka numero on +34 952463525. Apua voi saada myös numerosta 016, joka on parisuhdeväkivallan uhreille tarkoitettu kansallinen numero. Numerosta voi saada apua jopa suomen kielellä tulkin välityksellä. Täällä on myös turvakoteja ja lähestymiskieltokäytäntö. Rikosilmoituksen tekeminen on tärkeää, jotta uhrin turvallisuudesta huolehditaan. Tärkeintä kaikissa tilanteissa on, että väkivallan uhri pyytää apua. Auttajat ovat hänen puolellaan, eikä uhria syyllistetä.

Tia Raunio

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...