Maija Hapuojan Chrisse Johansson konsertti vappuaattona

 

Laulaja/laulunopettaja Maija Hapuoja on asunut jo vuosia Aurinkorannikolla Mijasissa. Täällä hän on kehitellyt vanhan tuttunsa Chrisse Johanssonin kanssa ideaa herkästä kynttiläkonsertista, joka koostuu pelkästään Johanssonin sanoittamista lauluista. Nyt aika on kypsä, oikeat säestäjätkin, Kari Alajuuma ja Ari Kovero osuivat sopivasti kohdalle. Konsertin nimeksi valikoitui Tunteet.

-Tämä konsertti mennään sanojen ehdoilla. Usein ihmiset kuuntelevat vain rytmiä ja melodiaa ja sanojen merkitys jää vähemmälle huomiolle. Pyrin tällä konsertilla siihen, että ihmiset havahtuisivat kuuntelemaan myös näitä Chrissen hienoja tekstejä.

Hapuoja on sovittanut kappaleet aivan uudenlaisiksi. Esimerkiksi Vasten auringon siltaa kuullaan laulelma -tyyppisenä, Uneen aika vaipuu bossanovana ja Etsin kunnes löydän sun jazzahtavana versiona.

Tunnelma tulee olemaan hyvin tiivis ja kuulijat pääsevät varmasti omiin muistoihin näiden tulkintojen avulla. Illan teemana on rakkaus ja sen koko kirjo, suru, ilo, kyyneleet, kaipaus, kokemus, intohimo ja ennen kaikkea syvät tunteet.

Maija Hapuoja on suomalaisen laulumaailman yksi suurista. Ykköshitit puuttuvat, mutta hänen ääntään on kuultu tuhansilla tutuilla raidoilla taustalaulajana. Jazzin puolella Hapuoja on tehnyt Heikki Sarmannon musiikkia tutuksi ympäri maailman. Hän on toiminut laulunopettajana lukuisille suomalaistähdille Jari Sillanpäästä lähtien.

Maija Hapuojan Tunteet -konsertti sai ensi-iltansa maaliskuun lopussa. Silloin loppuunmyyty Kukon sali eli vahvasti mukana musiikissa, Tunteet on varsin osuva nimi tälle konsertille.

Edellisen konsertin jälkeen tekijät kukitettiin. Kuvassa Kari Alajuuma, Maija Hapuoja, Chrisse Johansson ja Ari Kovero.

Maija Hapuojan Tunteet -konsertti pidetään ravintola Kukossa perjantaina 30.4. klo 19. Liput maksavat ennakkoon 15€ ja ovelta 18€. Ennakkoon lippuja voi tilata soittamalla +34 646 111 203 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen [email protected] .

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...