Picassoja myytiin 85 miljoonalla eurolla

 

Maailmankuulu huutokauppakamari Sotheby’s järjesti lauantaina 23.10. huutokaupan, jossa myytiin kaikkiaan yksitoista Pablo Picasson työtä. Taideteosten yhteenlaskettu kauppahinta nousi yli 85 miljoonaan euroon.

Huutokaupan kruununjalokivi oli Picasson muusan ja rakastajan Marie-Thérèse Walterin muotokuva Femme au Béret Rouge-Orange. Maalauksen hinnaksi oli etukäteen arvioitu 20-30 miljoonaa dollaria, mutta lopulta voittanut huuto kohosi 40.479.000 dollariin eli noin 35 miljoonaan euroon.

Myös muotokuva Homme et Enfant vaihtoi omistajaa varsin sievoisella, yli 21 miljoonan euron kauppahinnalla. Vuonna 1942 maalattu Nature morte au panier de fruits et aux fleurs löysi uuden omistajan reilun 14 miljoonan euron hinnalla.

Huutokauppa järjestettiin Las Vegasissa, kuuluisassa Bellagio hotellissa. Kaupatut teokset kuuluivat hotellin omaan kokoelmaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...