Pähkinät 27/21

 

1. Mikä on Me Naiset -lehden mukaan suomen kielen hauskin sana?

2. Millä numerolla Kimi Räikkönen voitti maailmanmestaruuden?

3. Mihin maahan suuntautui presidentti Urho Kekkosen viimeinen ulkomaanmatka?

4. Millä nimellä olympiakaupunki Palisades Tahoe tunnettiin vielä vuonna 1960?

5. Keitä ovat Mark Milley ja Valeri Gerasimov?

6. Millä tavalla Kuhmossa aletaan innostaa ihmisiä ottamaan Covid-19-rokotteen?

7. Mihin kaupunkiin meni baseballin Suomen mestaruus?

8. Minkä ikäinen on Norjan prinsessa Märtha Louise?

9. Kuka tunnettu näyttelijä ilmoitti tällä viikolla vastustavansa naista James Bondina?

10. Kuinka kauan Suomessa on harjoitettu kunnallista pysäköinninvalvontaa?

Oikeat vastaukset kuvan jälkeen.

 

1. Juhannussima

Kyselyyn vastasi noin 7.500 ihmistä ja juhannussiman valitsi hauskimmaksi sanaksi 8,5 prosenttia vastaajista. Hemi on eri mieltä. Neljänneksi sijoittunut pumpernikkeli on hauskin. Toiseksi sijoittunut hölkynkölkyn ja kolmanneksi tullut öttimönkiäinen voitaisiin haudata syvälle.

2. Numerolla 6

Hänen lisäkseen niin Keke kuin Nico Rosberg voittivat mestaruutensa samalla numerolla. Sen sijaan Häkkinen voitti mestaruutensa numeroilla 8 ja 1. Nico sai isänsä numeron 6 käyttöönsä 2014, kun Räikkönen päätti valita pysyväksi numeroksi 7 vuonna 2014. Hän halusi tarjota numeron 6 Nicolle.

3. Islantiin

Kekkonen oli jo niin sairas, ettei hän pystynyt kävelemään itse. Presidentin kanslia pyysi, ettei media saapuisi paikalle. HS lähetti kuitenkin Reykjavikiin toimittajan ja kuvaajan, jotka ikuistivat huonokuntoisen presidentin. Siitä alkoi Kekkosen lähtölaskenta.

4. Squaw Valley

Kalifornialaisen hiihtokeskuksen tunnetuksi tekemä kaupunki vaihtoi tänä vuonna nimeään. Se tapahtui Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen toiveesta – erityisesti Washoe-kansan. Squaw viittaa Washoe-kansan naisiin rasistisesti ja seksistisesti.

5. Yhdysvaltain ja Venäjän asevoimien komentajia

Kenraalit tapasivat keskiviikkona ensin kahden kesken Königstedtin kartanossa Vantaalla. Sieltä he matkasivat Mäntyniemeen tapaamaan vuorotellen presidentti Sauli Niinistöä.

6. Jakamalla 20 euron lahjakortteja

Lahjakortteja on varattu tuhannelle ihmiselle, jotka ottavat ensimmäisen piikin rokotetta. Sen voi käyttää kuten julkisuudessa on mainittu esimerkiksi bensaan tai pitsaan. Myös muita paikallisia toimijoita on mukana hankkeessa.

7. Tampereelle

Baseballin SM-sarja täytti tänä vuonna 40 vuotta. Tigers kukisti hallitsevan mestarin Espoo Expotsin finaalisarjassa 3–1. Voitto oli tamperelaisille historian ensimmäinen. Voiton myötä joukkue pääsee karsimaan Eurooppa cupiin.

8. 50 vuotta

Märtha Louise vietti merkkipäiväänsä tällä viikolla. Hän on Norjan viimeinen esikoinen, josta ei tule valtion päämiestä. Toisin kuin Ruotsissa – jossa prinssi Carl Philip joutui luopumaan kruunustaan taannehtivasti siskonsa hyväksi – Norjassa lakia muutettiin aikoinaan koskemaan tulevia kuninkaallisia.

9. Daniel Craig

Viidessä viimeisessä Bond-elokuvassa 007-agenttia näytellyt Craig totesi radiohaastattelussa, että naisille ja ei-valkoisille pitäisi yksinkertaisesti olla tarjolla parempia rooleja. Asia on ajankohtainen, koska Craig jättää paikkansa agenttina ensi-iltaan tulleen No Time to Die -elokuvan myötä.

10. 50 vuotta

Pysäköinninvalvojat, tai kuten heitä ennen kutsuttiin, Parkki-Pirkot tai Lappu-Liisat, ovat jakaneet Helsingin kaduilla noin 10 miljoonaa pysäköintivirhemaksua. Kunnallisen pysäköinninvalvonnan lisäksi pihoilla partioi nykyisin myös yksityisiä pysäköinninvalvojia.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...