Nerjan luolat avautuvat talvilomalaisille

Lukemattomien muiden kohteiden tavoin myös Nerjan tippukiviluolat jouduttiin sulkemaan pandemian kolmannen aallon aikana. Tällä kertaa ovet pysyivät suljettuna kuukauden päivät.

Nyt tilanne on kuitenkin paranemaan päin ja luolat ovat jälleen avoinna yleisölle tämän viikon maanantaista 22.2. alkaen. Samaan aikaan alkoi Málagan provinssissa koululaisilla talviloma, semana blanca. Tämän kunniaksi Nerjan tippukiviluoliin pääsevät koko tämän viikon, aina sunnuntaihin 28.2. asti kaikki 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat ilmaiseksi. Tarjous edellyttää, että lasten kanssa luolaan menee vähintään yksi maksava aikuinen samastaa perheestä.

Pandemia sulki Nerjan tippukiviluolan vuonna 2020 yhteensä neljäksi kuukaudeksi. Tällä viikolla luola jälleen avattiin ja sunnuntaihin asti lapset pääsevät ilmaiseksi. (Kuva: Cueva de Nerja)

Etu on tarjolla kaikille Málagan provinssissa asuville, joiden kotikaupunki on vapautunut matkustusrajoitteista. Näin ollen esimerkiksi Aurinkorannikon kaupungeista passaa aivan hyvin lähteä nauttimaan Nerjan ylpeydestä.

Noin 70 kilometriä Málagasta itään sijaitsevan Nerjan tippukiviluolat löytyivät, kuten monet muutkin arvokkaat luonnonihmeet, vahingossa. Tammikuussa 1959 viisi paikallista pikkupoikaa jahtasi lepakoita, jotka johdattivat pojat tutkimattoman luolan suulle. Sittemmin luolastossa on vieraillut miljoonia ihmisiä kaikkialta maailmasta, eikä suotta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...