Marbella, Estepona ja Ronda aukesivat aamulla

 

Málagan provinssissa avattiin nyt  yhteensä 11:n kunnan rajat. Edellä mainittujen lisäksi listalla olivat suositut matkailukohteet Ronda ja Ojen.

Muutenkin tilanne koko Málagan provinssissa alkaa näyttää melko hyvältä. Rajojen sulku koske enää kuin kolmea pientä kuntaa provinssin luoteisosassa. Siellä tilanne Montejaquen kunnassa on jopa pahentunut kuluvalla viikolla, ilmaantuvuusluku on yli 1700, eli kaikki ei välttämätön liiketoiminta on suljettu. Naapurikunnat Árchez ja Benaojá ovan myös selvästi liikkumisrajoitteiden piirissä. Mainitut kolme kuntaa ovat pieniä, noin tuhannen asukkaan keskittymiä, eli niissä muutokset luvuissa saattavat olla hyvin nopeita. Yksi pienikin tartuntarypäs muuttaa tilanteen kokonaan.

Kun katsoo Málagan provinssin karttaa, korkeimman riskin kunnat vähenevät siltä päivittäin. Korkein riski määritellään olevaksi silloin, kun ilmaantuvuusluku on yli 250.Esimerkiksi Málagan kaupunki, Torremolinos ja ja Benalmádena ovat tippuneet jo tämän rajan alle. Fuengirola ja Mijas saattavat tänään vaihtaa kartassa värinsä punaisesta oranssiksi joka on edelleen korkean riskin väri, mutta yhden pykälän korkeinta alempana. Matalan riskin alueet on oheisessa Sur -lehden kartassa merkitty vaalean keltaisella ja uuden normaalin lähes riskittömät alueet sinisellä.

Kuva on lainattu diariosur.es -sivustolta. Kyseisellä sivustolla koronalukuja päivitetään joka päivä ja kaikista luvuista on tehty selkeät, havainnollistavat graafiset esitykset.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...