Saavutettiinko aallon huippu? Koronaluvut laskivat ensimmäistä kertaa kuukauteen

 

Koko Andalusian ilmaantuvuusluku oli eilen 911,4, tänään ilmoitettu luku on 909,9. Laskua maanantaihin on vain 1,5. Tärkein uutinen on käyrän kääntyminen laskuun ensimmäisen kerran kuukauteen. Edellisen kerran laskeva luku nähtiin joulukuun 28. päivä. Siitä asti käyrä on ollut nousujohteinen, viime viikolla nousu oli räjähdysmäistä.

Tilastoluvun laskeminen yhden päivän tilastoissa ei välttämättä tarkoita käännettä parempaan, mutta ensimmäisen kerran pitkään aikaan se antaa toivoa koronan kolmannen aallon taittumisesta. Tämän viikon tulevien päivien lukemat kertovat paljon siitä, missä viruksen leviämisen suhteen mennään.

Kunnittain tarkasteltuna alueelliset erot ovat suuria. Málagan kaupungissa, Fuengirolassa ja Benalmádenassa ilmaantuvuusluku laski hieman eilisestä, Mijassa ja Torremolinosissa oli pientä nousua. Näin paikallisesti tarkasteltuna luvut eivät anna kovin hyvää kuvaa tilanteesta. Tässä kuitenkin tiistain ilmaantumisluku Aurinkorannikon suomalaiskaupungeissa.

Fuengirola  828

Mijas 937

Benalmádena 794

Torremolinos 766

Marbella 1231

Estepona 994

Málaga 932

Nerja 370

Koko Málagan provinssin ilmaantumisluku on 994

Seuraamme lukuja päivittäin. Torstaina on seuraava päivä, jolloin Andalusian hallinto tarkastelee lukuja ja tekee mahdollisia päätöksiä uusista rajoitteista. Mikäli suunta jatkuu alaspäin, uusia rajoitteita ei pitäisi tulla, joskin sellaistakin huhua on ollut liikkeellä, että Andalusia pykisi kiristämään rajoitteita koko itsehallintoalueen alueella kuntakohtaisista luvuista välittämättä. Torstaina tiedämme tästäkin lisää.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...