Lassi Noponen – ympäristöteknologian ammattilainen ehdolla Helsingissä

 

(Tämä artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä)

Olen työskennellyt 20 vuotta yrittäjänä ja sijoittajana ympäristöteknologia-alalla. Olen ympäristöteknologiayhtiö Loudspring Oyj:n ja Proventia Group Oyj:n perustajia ja toiminut pitkään molempien toimitusjohtajana ja/tai hallituksen puheenjohtajana. Ennen yrittäjäuraa toimin investointipankkiirina sekä Neste Oyj:n johtotehtävissä.

Näiden yhtiöiden kautta olen ollut pian kolmekymmentä vuotta mukana kymmenissä teknologiayrityksissä, joiden teknologioilla vähennetään ilmastopäästöjä ja parannetaan ympäristön tilaa eri puolilla maailmaa.

Tätä taustaa vasten olen erityisen kiinnostunut teknologiayritysten ja ylipäätään korkeaa lisäarvoa tuottavan elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä Helsingissä ja Suomessa. Tämä on tärkeää koska juuri tämän sektorin yritykset ja työpaikat synnyttävät sen lisäarvon, jolla kaikki tärkeät julkiset palvelut kustannetaan. Korkean teknologian sektorin menestys on edellytys sille, että meillä voi olla korkeatasoiset koulutus-, sosiaali- ja sivistyspalvelut Helsingissä. Näiden korkeatasoisuus puolestaan luo korkeatasoista elinympäristöä, jossa ihmiset ja yritykset voivat menestyä. Tällaista hyvän kierrettä haluaisin olla mukana rakentamassa.

Ilmastonmuutos ja luontokato ovat aikamme suurimpia ongelmia ja haasteita. Ympäristökysymysten ratkaisemissa minua kiinnostaa todellinen mitattava vaikuttavuus, ei hyvesignalointi eikä symbolipolitiikka. Keskeinen teemani ympäristöasioissa on jalanjälki vs. kädenjälki, joka auttaa erottamaan suuret ja pienet asiat ja jota voidaan tarkastella eri tasoilla, yksilötasosta valtioihin saakka.

Haluan sanoa tämän nyt selvästi, Suomen hiilijalanjälki ei ole maailman mittakaavassa ongelma, ja suomalainen tuotanto on lähes aina puhtaampaa kuin kilpailijamaiden. Suomalainen työ ja teollisuus on ekotekoko. Meidän todellinen mahdollisuutemme globaaliin vaikuttavuuteen ympäristöasioissa on “kädenjälki”, joka toteutuu niin, että Suomesta viedään edistyksellistä ilmastoteknologiaa maailman markkinoille. Nämä teknologioilla ja ratkaisuilla voi olla merkittävä positiivinen ympäristövaikutus ja ne ovat Suomelle merkittävä talouskasvun ja hyvinvoinnin lähde.

Suomen ja Helsingin rooli globaalien ympäristökysymysten hallinnassa on ennen kaikkea olla paikka, jossa koulutuksen, tieteen ja yritystoiminnan avulla kehitetään ympäristöteknologiaa maailman tarpeisiin. Meidän ei politiikassa tule tehdä mitään ratkaisuja, joilla on vain symbolinen ympäristövaikutus, mutta jotka heikentävät suomalaisen teollisuuden ja elinkeinoelämän kansainvälistä kilpailukykyä.

Suomen ja Helsingin suurin positiivinen ympäristövaikutus maailmassa voidaan saavuttaa katsomalla ulospäin ja ottamalla maailmalla tehokkaasti käyttöön hienoja suomalaisia ympäristöratkaisuja ja tuotteita.

Pidetään kokonaisvaltaisesti hyvää huolta kaupungistamme, annetaan määräysvalta elämästä ihmisille itselleen, vapautetaan heidät tavoittelemaan unelmiaan ja pidetään kaikki mukana. Näistä ajatuksista tulen kirjoittamaan ja näille ajatuksille toivon kannatusta tulevissa vaaleissa.

Lassi Noponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...