Málagan lennot täynnä – lisäkapasiteettia tulossa

 

Finnairilla on lokakuussa enimmillään kolme suoraa lentoa päivässä Helsingistä Málagaan.

-Niinä päivinä, kun on useampia vuoroja, on vielä joitain paikkoja jäljellä.

Sirviö kertoo lentojen lisäksi myös muun matkailuun liittyvän kysynnän lähteneen kovaan nousuun heti sen jälkeen, kun THL poisti lomamatkailun välttämisen suosituksistaan.

-Kyllä siinä mentiin viime viikolla nollasta sataan hetkessä. Puolitoista vuotta matkatoimistossa ei tapahtunut juuri mitään, sitten alkoi puhelin soida ja sähköposti täyttyä retkien, lentojen, vuokra-asuntojen ja ravintolavinkkien kyselyistä. Suomalaisia on tulossa todella paljon tänä syksynä, se on pelkästään iloinen asia.

Marraskuussa lisälento

Hurjasti kasvanut kysyntä on huomioitu myös lentoyhtiöissä. Kapasiteettia pyritään lisäämään sitä mukaa kun kysyntä kasvaa.

-Málagaa kohtaan on ollut ilahduttavan paljon kysyntää, ja siihen vastataksemme lisäämme lentoja. Marraskuun alussa avaamme ainakin yhden viikoittaisen vuoron keskiviikoille. Tuo lento lähtee Helsingistä aamupäivällä ja paluu Málagasta nousee neljän jälkeen iltapäivällä. Aikataulujen puolesta uusi lento palvelee hyvin syöttöliikennettä Rovaniemeltä, Oulusta, Kuopiosta ja Tallinnasta, kertoo Heidi Lemmetyinen Finnairin tiedotuksesta.

Uusi vuoro tulee Finnairin myyntiin perjantaina 24.9. Lisääntyvän kapasiteetin pitäisi laskea lentojen hintoja, jotka esimerkiksi lokakuun osalta ovat nyt pilvissä.

-Lentoyhtiöiden hinnoittelu on toki dynaamista ja hinnat vaihtelevat päivittäin sen mukaan, minkä verran kyseiselle lennolle on kysyntää. Malagaan pääsee tällä hetkellä lentämään edullisimmillaan alkaen 89€ meno ja 173€ menopaluu, Lemmetyinen sanoo.

Myös Norwegianin lennot ovat varsinkin lokakuun alkupuolella lähes loppuunmyytyjä.

-Olemme erittäin tyytyväisiä varaustilanteeseen Helsingin ja Málagan välillä. On selvää, että suomalaisilla on patoutunutta tarvetta matkailla, ja erityisesti he haluvavat etelän aurinkoon. Seuraamme tilannetta ja lisäämme kapasiteettia, mikäli kysyntä jatkaa kasvuaan tähän tahtiin, arvioi Norwegianin tiedotusjohtaja Andreas Hjørnholm.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...