Katto pään päälle

 

Niin siinä kävi, että Aurinkorannikolle iski asuntopula. Tällä hetkellä hyvän ja kohtuuhintaisen vuokra-asunnon löytäminen alueelta ei ole helppo tehtävä. Vuokravälittäjät joutuvat myymään ei-oota, koska jokainen luukku, heikompikin, on jo vuokrattu ulos.

Vuokra-asuntopulaa selittänee ainakin kaksi tekijää. Pandemian jälkeinen invaasio Aurinkorannikolle on käynnistynyt kaikkialta Euroopasta. Pohjoismaiden räntäsateita ja Keski-Euroopan kylmiä tuulia halutaan pakoon tänne lämpimään. Aivan kuten silloin ennenkin.

Toinen selittävä tekijä on varmasti se, että iso osa ennen vuokrakäytössä olleista asunnoista on nyt pois markkinoilta. Pandemian aikana omistajat ottivat asuntoja pois välityksestä, eivätkä ole vielä aktivoituneet uudelleen laittamaan niitä vuokralle. Asiat tuppaavat Espanjassa tapahtumaan aina pienellä viiveellä.

Tällä hetkellä eletään vuokranantajan markkinoilla. Aina, kun hyvä asunto tulee vuokrattavaksi, sille löytyy monta ottajaa. Nyt ei siis kannata unohtaa asuntoa tyhjilleen, siitä voi saada ihan kunnollisen vuokratuoton.

Mitään ylikuumenemista vuokrien hinnoissa ei onneksi ole vielä tapahtunut. Maltillista nousua toki, mutta sellainen kuuluu alan luonteeseen.

Myös asuntokauppa on ainakin välittäjien puheiden mukaan lähtenyt taas käymään. Erityisesti sijoittajat ovat liikkeellä, he ostavat uudiskohteista useita asuntoja, joita sitten laittavat vuokralle.

Näin se markkinatalouden pyörä pyörii. Kun on kysyntää, alkaa syntyä myös tarjontaa.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...