Rannikkomanageri tulee ja lyö – mailalla

 

Jukka Kataja-Rahko, myös mm. rannikomanagerina ja FukeJukena tunnettu, on puuhakas mies. Kahdeksan Aurinkorannikolla vietetyn vuoden aikana hän ehti olla mukana monessa.

Vanhana pesäpallomiehenä, itsekin Superpesistä Seinäjoen Mailajusseissa pelanneena, hän oli mukana fugepesis-tapahtumissa mm. tuomalla artisteja ja juontamalla ottelutapahtumia. Into urheiluun ulottui myös oman ”leipälajin” ulkopuolelle, ja Kataja-Rahko oli aktiivisesti mukana perustamassa myös MálagaFC:n suomalaisfanien kannatusseuraa ja pelimatkoilla mm. juontajan roolissa.

Urheilun ohella mies touhusi myös ”Rannikkomanagerin” titteliin oikeuttavia ohjelmahommia, tuoden suomalaisia artisteja Aurinkorannikolle keikkailemaan ja olipa hän mukana myös FEY:n eli Fugen Elokuvan Ystävät -elokuvakerhon toiminnassa, tuomassa suomalaisia elokuvia Fuengirolaan täkäläisten suomalaisten iloksi.

Vuoden 2019 keväällä Kataja-Rahkon perheen oli aika tehdä suuri muutos. Muuttolaatikot pakattiin ja koti siirtyi takaisin Suomeen.

– Painavin syy lähtöön oli uuden askelen ottaminen elämässä. Halusimme jotain uutta, emmekä oikein keksineet mitä se olisi voinut olla täällä Espanjassa. Sitten tuli ajatus, että mitenkäs Suomeen muutto? Lapsi syntyi ja siellä olisi perheet lähellä. Ja kun sitten tarjoutui tilaisuus lähteä pitämään laivaravintolaa Seinäjoelle, päätimme katsoa sen kortin, Kataja-Rahko kertaa.

Joella seilissä

Nyt Kataja-Rahkolla on alkamassa kolmas kesä laivaravintoloitsijana Seinäjoella. Seinäjoessa kelluva laivaravintola on osuvasti nimeltään ”Joella”. Kuten kaikki ymmärtävät, viime kesä – eikä vielä tämäkään kesä – ole ihan sellainen kuin ravintolayrittäjän villeimmissä unissa nähdään, mutta kaiken pandemiatouhun keskellä toiminta on kuitenkin saanut miehen mukaan hyvän alun.

– Se on terassiravintola, johon kuuluu sekä laiva että erillinen terassi. Meillä on siellä normaaliaikaan noin 190 asiakaspaikkaa ja keittiössä tehdään ruokaa nälkäisille, Kataja-Rahko kuvailee.

Ruoan, juoman ja jokimaisemien ohella asiakkaille on tarjolla myös viihdettä, sillä rannikkomanagerointi jatkuu myös Seinäjoen rannalla. Esiintyjinä nähdään niin soittajia, laulajia kuin koomikoitakin.

Nyt kun koronarajoitukset alkavat pikkuhiljaa helpottaa, ei kieltojen kurittamia artisteja todellakaan tarvitse maanitella keikoille.

– Tutuille vakioartisteille kun soittaa, niin ei tarvitse kuin kysyä että mikä päivä laitetaan. Hanhiniemeä, Mariskaa, Niko Kivelää jne. hän luettelee.

Padelin lähettilääksi

Lukuisten muiden Aurinkorannikon suomalaisten tavoin myös Jukka Kataja-Rahko sai täällä asuessaan padelkärpäsen pureman. Mutta koska Kataja-Rahko on Pohjanmaalta, oli sekin purema vähän suurempi kuin muilla.

– Jossain vaiheessa aloin pyöritellä sellaista ajatusta, että haluan jotenkin mukaan padelin välinepuolelle. Mietin ensin oman merkin perustamista ja kartoitin muitakin vaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei tuntunut hyvältä.

Lopulta sopiva yhteistyökumppani löytyi syksyllä 2020, keskellä pandemiaa, sosiaalisesta mediasta.

– Kerran yhden aikaan yöllä, kun perhe oli jo nukkumassa, selailin Instagramia punaviinin äärellä, ja siellä vastaan tuli Exel Padel. Exel oli minulle tietysti pesäpallosta tuttu merkki ja laitoin siitä saman tien viestin. Toisessa päässä Korhosen Tuomas teki samaa hommaa: joi punaviiniä ja selaili Instagramia, ja vastasi heti. Kävi ilmi, että tuttu suomalainen yhtiö oli tosiaan laajentamassa padelin pariin.

Yöllinen viestienvaihto johti pidempään puheluun seuraavana päivänä ja sitä myötä yhteistyöhön, jossa Kataja-Rahko pääsi toteuttamaan intohimoaan padelin parissa kokonaisen tuoteperheen kehittämisessä.

– Kun ensimmäiset mallikappaleet mailoista ja laukuista tulivat, ne menivät saman tien uusiksi. Mietimme malliston, materiaalit ja esimerkiksi laukkujen toiminnallisuuden ihan pienintä yksityiskohtaa myöden.

Nyt toukokuussa Kataja-Rahko tuli Aurinkorannikolle esittelemään tuotteita Espanjan lajitietoisille markkinoille. Mies kuvailee reissua menestykseksi.

– Málagassa toimiva Malakapadel, jonka myymälä on myös Los Pacosin padelkeskuksessa, halusi Exelin yksinoikeudella myyntiin tällä alueella.

Näyttää siis siltä, että Aurinkorannikon padelkentillä heiluu jatkossa suomalaisten pelaajien lisäksi myös suomalaisia mailoja.

Kuka?

  • Jukka Kataja-Rahko
  • 42 vuotta
  • Kotoisin Kuortaneelta
  • Vaimo ja kaksi lasta
  • Asunut kahdeksan vuotta Fuengirolassa
  • Harrastaa padelia ja rumpujen soittoa

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...