Espanjan terasseille ehdotetaan tupakointikieltoa

 

Espanjan terveysministeriö on laatinut ehdotuksen, jonka mukaan tupakointi ravintoloiden terasseilla kiellettäisiin, riippumatta mahdollisista turvaetäisyyksistä.

Viime vuoden elokuussa astui voimaan sääntö, jonka mukaan ravintoloiden ja vastaavien terasseilla saa tupakoida vain jos kahden metrin turvaetäisyys voidaan taata. Uuden ehdotuksen mukaan tupakointi olisi terasseilla yksiselitteisesti kielletty, riippumatta siitä voidaanko turvaetäisyyksiä noudattaa. Kielto koskisi perinteisten tupakkatuotteiden lisäksi myös sähkötupakkaa ja vesipiippuja.

Ehdotusta perustellaan mm. sillä, että tutkimusten mukaan virukset kulkeutuvat uloshengitetyn savun mukana selvästi kauemmas kuin kahden metrin päähän. Ehdotuksessa todetaan myös, että koronatartuntojen ehkäisemisen lisäksi terassien tupakointikielto auttaisi vähentämään tupakointia ylipäätään.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...