Unohda maailman murheet

Arkihuolesi kaikki heitä, mieles´ nuorena nousta suo! Niin lauletaan Alpo Noposen sanoin ja Leevi Madetojan sävelin tutussa joululaulussa.

Tänä jouluna huolien heittäminen ei ole kaikkein helpointa. Kukaan ei oikein pysy laskuissa monesko piinaavan viruksen aiheuttama aalto on meneillään. Ovia ja rajoja suljetaan, ihmiset heittelevät tulisia kiviä eri koulukuntien välillä, viruksen tulevaisuutta ei kukaan pysty ennustamaan.

Kulunut vuosi jakoi ihmisiä ennenäkemättömällä tavalla eri leireihin. Jopa perheiden sisällä suhtautuminen koronatoimiin aiheutti sovittamattomia riitoja. Se on surullista. Toisiaan rakastavat ihmiset ryhtyivät vihaamaan toisiaan. Veli nousi veljeä vastaan.

Eikä virus ole ainoa asia, joka luo synkkää varjoa joulun viettoon. Pandemian lisäksi maailmaa ja erityisesti Eurooppaa koettelee Venäjän sapelien kalistelu Ukrainan rajalla. Tuo uhoaminen ja kalistelu voi pahimmillaan laajentua vaikka kuinka suureksi sotilaalliseksi selkkaukseksi. Siinä selkkauksessa osapuoliksi eivät jää ainoastaan Venäjä ja Ukraina.

Olisi niitä isoja murheita enemmänkin lueteltavaksi.

Joulun pyhinä on hyvä yrittää unohtaa maailman murheet ja keskittyä tärkeimpään, eli läheisiin. Jouluna vanhakin nuortuu ja jokaisen mieli on hyvä, lämmin ja hellä.

Lehden toimitus kiittää kaikkia lukijoitamme, ilmoitusasiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta. Vuosi oli monella tapaa vaikea ja haastava. Nyt on aika rauhoittua hetkeksi ja levätä pois vuoden stressit. Sitten uskotaan tulevaisuuteen ja rakennetaan maailmasta jälleen hyvä ja rauhaisa paikka elää. Tehdään se yhdessä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...