BimBomBossa tarjoaa latinorytmejä

BimBomBossa tarjoaa latinorytmejä. Bossa nova on suurella sydämellä esitettyä melodista ja rytmikästä latinomusiikkia, joka kehittyi 1950-luvulla Brasiliassa sambarytmiikasta ja afroamerikkalaisesta jazz-harmoniasta. Säveltäjä Antônio Carlos Jobimia sekä kitaristi João Gilbertoa voidaan pitää sen tärkeimpinä kehittäjinä.

Kukka-Maaria Rajalin – Aurinkorannikolla asuva laulaja, lauluntekijä ja laulupedagogi – on työskennellyt laajalti maailmanmusiikin eri genreissä ympäri maailman. Hän on nuoruusvuosinaan asustellut pitkään Etelä-Amerikassa ja erikoistunut latinalaismusiikin saralla erityisesti brasilialaiseen musiikkiin ja rytmiikkaan, myös sambatanssijana. Hän on Seinäjoen tangomarkkinoiden tangoprinsessa 2002 ja Helsingin karnevaalikuningatar 2003.

Nyt Kukka-Maaria tarjoaa latinalaisen musiikin osaamisensa myös Aurinkorannikon konserttivieraiden ihasteltavaksi. Yhteistyö pianisti Antti Maunun kanssa synnytti ajatuksen bossa nova -yhtyeestä, joka sai nimen BimBomBossa. Kovatasoisen ryhmän muodostavat groovysta tyylistään tunnettu monipuolinen bassotaiteilija Erkki Kaikkonen, rannikon musiikkiskenelle hyvin kotiutunut nouseva fonistikyky Janne Pitkänen sekä latinorytmiikan verenperintönä saanut El Salvadorista kotoisin oleva taidokas perkussionisti Roland Flores.

BimBomBossa tuo uusia keinuttavia tuulia Aurinkorannikon elävän musiikin areenalle. Ohjelmisto koostuu bossa nova- ja latinomusiikin klassikoista Ipaneman tytöstä Laila Kinnusen 1960-luvulla levyttämiin kappaleiden suomalaisversioihin. Mausteena on yhtyeen itsensä sovittamia latinoversioita tunnetuista suomalaisista pop-kappaleista.

BimBomBossa -yhtyeen rytmistä ja harmonista iloittelua päästään seuraamaan torstaina 25.11. alkaen klo 19 Ravintola Kukossa heidän ensiesiintymisessään. Varaa paikkasi etukäteen laittamalla sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...