Kilpailua lentomatkailuun

Sanonta kuuluu, että markkinatalous korjaa virheensä. Se on ainakin fakta, että kilpailu on ainoa tapa saada hinnat pysymään kohtuullisina ja palvelu vähintään asiallisena. Kilpailun autuaaksi tekevää voimaa odotamme Helsingin ja Málagan väliseen lentoliikenteeseen.

Kansallisylpeytemme Finnair on päässyt hallinnoimaan kyseistä kermankuorintareittiä ylhäisessä yksinäisyydessään. Helppoa ei yksinvaltiuskaan ole pandemian aikana ollut, eikä Finnairin toiminnassa ole ollut juuri moitittavaa. Nyt eletään poikkeuksellisen vaikeita aikoja koko ruljanssin pyörittämiseen, siihen nähden hinnat ja palvelu ovat pysyneet asiallisina.

Norwegian meni kumaraan jo paljon ennen pandemiaa, virus laittoi sen syvään kyykkyyn. Nyt erilaisten velkajärjestelyiden ja muiden toimien avittamana puna-valkoiset siivet saattavat olla palaamassa taivaalle. Suomen ja Aurinkorannikon välillä matkailevan kuluttajan kannattaa laittaa sormet ristiin ja toivoa Norwegianin paluun onnistumista.

Mikäli Norwegian epäonnistuu uuden nousun yrityksessään, meitä lentomatkustajia odottavat kovat ajat. Ajan mittaan markkinatalous korjaa virheensä ja joku ottaa haltuunsa sen siivun, minkä Norwegian jättäisi. Siihen menisi kuitenkin aikaa ja sillä välin Finnair toimisi kuten liikeyrityksen tuleekin toimia. Se pyrkisi maksimoimaan voittonsa. Se tarkoittaa hintojen nousua.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...