Tulevaisuus on Málagan

 

Málagan provinssi askukasluvun arvioidaan nousevan vuoteen 2035 mennessä yli 128.000:lla. Toinen selvästi voitokas provinssi on Almería (+62.000). Muista provinsseista Huelva ja Granada näyttäisivät kasvavan hieman.

Sen sijaan Sevillan provinssi, valta-asemastaan huolimatta, menettää samassa ajassa väkiluvustaan lähes 20.000. Vielä enemmän asukaskatoa on odotettavissa Jaénissa (-64.000) ja Córdobassa (-44.000).

Näiden numeroiden valossa voidaan sanoa, että Málagan provinssi pelastaa koko Andalusian itsehallintoalueen väestökadolta. Ilman Málagan kasvua Andalusia menettäisi lähes 87.000 asukasta. Nyt kasvua on kuitenkin odotettavissa reilut 41.000.

Málagan arvioitu kasvu on merkittävä koko Espanjan mittakaavassakin. Sen edellä arvioidussa väestönkasvussa seuraavalle 15 vuodelle ovat ainoastaan omilla lukemillaan oleva Madrid (+614.000), Barcelona (+297.000) ja Baleaarit (+180.000).

Málagan valtteina asiantuntijat pitävät sen hyvää ilmastoa, maantieteelistä sijaintia ja vahvaa turismisektoria. Näiden johdosta alueella on tarvetta monenlaisesta työvoimasta, mikä vetää muuttoliikennettä puolensa. Samoista syistä alue houkuttelee myös ikääntyvää väkeä Länsi-Euroopasta. Yli 65-vuotiaiden osuus asukkaista nouseekin arvioiden mukaan seuraavan 15 vuoden aikana nykyisestä 18 prosentista jopa 25 prosenttiin.

Málagan provinssi on jo nykyisellään vahvasti muuttovoittoinen alue, ja tämä suuntaus näyttää jatkuvan. Vuonna 2020 alueen asukkaista 19,8% oli ulkomaalaisia. Luku nouseen vuoteen 2035 mennessä arviolta 23 prosenttiin.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...