Sosiaalityöstä

 

Aurinkorannikon sosiaalityö saa lisää resursseja. Uutinen on hyvä. Toki kaikki ymmärrämme, että resurssien pitäisi monikymmen kertaistua, jotta ne olisivat edes jossain määrin riittävät. Onko edes olemassa sellaista kuin riittävä resurssi sosiaalityöstä puhuttaessa?

Joka tapauksessa kaksi on enemmän kuin yksi. Se on myös enemmän kuin 1+1. Kun työtä saadaan jaettua, se muuttuu tehokkaammaksi. Yhden ihmisen ei tarvitse rynnätä jokaisen hätähuudon perään, joskus voi jäädä aikaa jopa suunnittelulle. Sosiaalityössäkin tehokkaan työskentelyn perusta on hyvässä suunnittelussa.

Sosiaalityön tekeminen suomalaisrahoitteisin voimin toisen maan alueella on kaksipiippuinen juttu. EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus perustuu pitkälti siihen, että kansalaiset käyttävät asuinmaansa palveluja ja rasittavat sen taloutta. Näin ollen koko suomalaistenkin sosiaalityö pitäisi tapahtua espanjalaisten toimijoiden toteuttamana.

Kuten hyvin tiedämme, se ei ole mahdollista. Isoin muuri on kieli, lisäksi on vielä monta muuria, jotka tekevät asiasta mahdottoman.

Kuten Valtteri Salmi Merimieskirkosta asiaa koskevassa uutisessa kertoo, on olemassa kiistatonta dataa siitä, että suomalaisten tekemä sosiaalityö Aurinkorannikolla säästää Suomen valtion rahoja. Tällaisissa tapauksissa ei kannata tuijottaa EU:n perusfilosofiaa vaan toimia niin kuin on järkevintä, tehokkainta ja taloudellisinta.

Yleisesti ottaen EU:n periaate on kuitenkin kannatettava. Esimerkiksi terveyspalveluiden osalta Aurinkorannikolle muuttanut suomalainen voi valita Espanjan julkisen terveydenhuollon, johon hän on oikeutettu. Halutessaan hän voi myös omalla rahallaan ostaa terveyspalvelut suoraan yksityiseltä sektorilta tai ottaa terveysvakuutuksen. Jälkimmäisillä vaihtoehdoilla palvelua on mahdollista saada suomeksi, mikä on monelle ratkaisevan tärkeä seikka.

Pääkirjoitus

Lue myös: Sosiaalityöhön lisää resursseja Aurinkorannikolla

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...