Testiralli rajoilla jatkuu

 

Finnairin nettisivuilla matkustajia opastetaan näin:

Edellytämme THL:n suosituksen mukaisesti Suomeen matkustavilta asiakkailtamme joko todistuksen negatiivisesta koronavirustestituloksesta, koronavirusrokotetodistuksen tai lääkärintodistuksen, josta käy ilmi, että olet sairastanut koronavirusinfektion viimeisen 6 kuukauden aikana, mutta olet matkan alkaessa täysin oireeton ja matkustuskunnossa. Vaatimus koskee kaikkia Finnairilla Suomeen saapuvia matkustajia, myös Suomen kansalaisia, joiden matka on alkanut maahantulorajoitetusta maasta.”

Todistusvaatimus ei koske alle 16-vuotiaita, ” joskin 12–15-vuotiaille lapsille todistuksen hankkiminen on suositeltavaa, sillä se sujuvoittaa maahan saapumista Helsinkiin saavuttaessa.”

Autolla Suomeen suuntavista monet taittavat loppumatkan Finnlinesin lautalla Saksasta Helsinkiin. Finnlinesin sivujen ohjeistus on seuraava:

Viranomaissuositusten mukaisesti kaikkien Suomeen matkustavien on esitettävä lähtöselvityksessä negatiivinen COVID-19-testitodistus tai lääkärintodistus parantuneesta COVID-19-taudista. Negatiivisen testitodistuksen tulee olla enintään 72 tuntia vanha laivaan noustessa. Vaatimukset ovat voimassa toistaiseksi ja ne koskevat myös COVID-19-rokotuksen saaneita.”

Kun saavut Helsinkiin tai Naantaliin, sinun on lisäksi osallistuttava terveystarkastukseen. Mikäli negatiivinen COVID-19-testitodistus on yli 72 tuntia vanha Helsinkiin saavuttaessa, uusi testi on pakollinen.”

Espanjaan päin lentäessä on hyvä muistaa, että Espanja vaatii riskialueilta matkustavilta yli 6-vuotiailta henkilöiltä todistuksen korkeintaan 72 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta. 23.5. asti Espanja luokittelee riskialueeksi koko Suomen, lukuun ottamatta Pohjois- ja Itä-Suomea. 24.5.2021-6.6.2021 riskialueina pidetään Etelä-Suomea ja Helsinki-Uusimaata.

Ainakin toistaiseksi Espanja vaatii negatiivisen testituloksen myös jo rokotuksen saaneilta matkustajilta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...