Pähkinät 20/21

 

1. Kuka supermalli on seurustellut Robert de Niron, Mike Tysonin ja Flavio Briatoren kanssa?

2. Millä nimellä brittiläis-brasilialainen Jessica Alves tunnettiin aikaisemmin?

3. Kuinka monta prosenttia japanilaisista vastustaa uuden tutkimuksen valossa olympialaisten järjestämistä?

4. Kuinka monta prosenttia Suomessa asuvista ekspatriaateista (esim. työn perässä Suomeen tullut ulkomaalainen) pitää tutkimuksen mukaan kieltä vaikeana?

5. Missä maakunnassa sijaitse arkkitehti Alvar Aallon ensimmäinen julkinen työ?

6. Mikä on Suomen vanhin kaupunkilehti?

7. Mistä maasta on kotoisin kahvakuula?

8. Mitä eroa on chiringuitolla ja changarritolla?

9. Mikä maa äänesti ensimmäisenä maailmassa naisen presidentiksi?

10. Miksi Wayne Gretzky päätyi juniori-ikäisenä käyttämään numeroa 99?

Oikeat vastaukset kuvan alapuolella.

 

1. Naomi Campbell

50-vuotias supermalli ilmoitti Instagramissaan tulleensa äidiksi. Hän ei kuitenkaan kertonut, kuka on lapsen isä. Campbell oli ensimmäinen tummaihoinen malli, joka valittiin Voguen britti- ja ranskalaisversioiden sekä Time-lehden kansikuvaan.

2. Ihmis-Ken

Marbellassa asuva Alves käytti runsaasti rahaa näyttääkseen barbin puolisolta Keniltä. Vajaa kaksi vuotta sitten hän ilmoitti korjaavansa sukupuolensa naiseksi. Uhkea nainen on ilmoittanut olevansa valmis parisuhteeseen. Ei muuta kuin laittamaan viestiä Instassa (jessicaalvesuk) Fugen sinkkumiehet.

3. 83%

Runsas puolet vastaajista haluaisi peruuttaa kisat kokonaan ja 40 prosenttia siirtää niitä eteenpäin. Koronatilanne on heikentynyt Japanissa kevään aikana, ja kansalaisista vain vajaa 4 prosenttia on saanut yhden rokotteen. Kisat piti järjestää jo viime kesänä.

4. 71%

Yleisesti ottaen ekspatriaatit pitävät Suomeen kotoutumista vaikeana, koska kieltä on vaikea oppia (71%) eikä suomalaisten kanssa ole helppo solmia ystävyyssuhteita (57%). Maailmanlaajuisessa otannassa sama luku ystävyyssuhteista oli 36 prosenttia. Suomea pidetään myös kalliina.

5. Etelä-Pohjanmaalla

Alajärven nuorisoseurantalo on uhattuna. Vuonna 1896 perustettu nuorisoseura on taloudellisissa vaikeuksissa, minkä takia sillä ei ole rahaa ylläpitää rakennusta. Talo on Museoviraston suojelema.

6. Tamperelainen

Lehden perusti legendaarinen Urpo Lahtinen 1957. Hän oli saanut idean Hollannista nähtyään ilmaisjakelulehti De Echon. Tampereella ja sen lähikunnissa jaettavan lehden levikki on 123.000 kappaletta ja sillä on KMT:n mukaan 172.000 lukijaa.

7. Venäjältä

Kilon painava kahvakuula oli alunperin maanviljelijöiden käyttämä punnus. Voimailijat ottivat kahvakuulat käyttöönsä, koska niillä voi kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Venäjällä kahvakuulalla on kilpailtu yli sata vuotta.

8. Ei mitään

Molemmat sanat tarkoittavat rannan puolella sijaitsevaa rantaravintolaa. Ensimmäistä sanaa käyttävät espanjalaiset ja kuubalaiset, josta sana on kotoisin. Jälkimmäinen sana on meksikolainen väännös chiringuitosta.

9. Islanti

Vigdis Finnbogadóttir valittiin Islannin presidentiksi 1980. Hän oli tuolloin tv:stä tuttu ranskankielen opettaja ja yksinhuoltaja. Hän toimi presidenttinä 16 vuotta. Isabel Perón toimi Argentiinan presidenttinä ennen häntä, mutta hän oli noussut valtaan puolisonsa Juan Perónin kuoltua.

10. Koska numero 9 oli varattu

Maailman paras jääkiekkoilija, kanadalainen Wayne Gretzky himoitsi idolinsa Gordie Howen käyttämää pelinumeroa 9, mutta se oli varattu, joten hän otti käyttöönsä ikuisiksi ajoiksi koko NHL:ssä jäädytetyn numeron 99.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...