Uudenlaista ajattelua Aurinkorannikolle

 

Sydänmaanlakka yhdessä liikekumppaninsa Jori Paleniuksen kanssa lähtivät mukaan Fuengirolassa toimivaan co-working -yritys Smart Work Plazaan. Kuluneella viikolla miehet kävivät notaarilla allekirjoittamassa kauppakirjat osuuksistaan.

-Tarkoituksemme on lähestyä menestyviä suomalaisia yrityksiä. Tarjoamme heille mahdollisuuksia etätyöskentelyyn joko pysyvästi tai lyhyinä pätkinä. Resursseja, tiloja ja intoa tällaiseen toimintaan tuntuu löytyvän hyvin, Palenius uumoilee.

Miesten taustat ovat erilaiset, viimeiset kahdeksan vuotta he ovat tehneet töitä Firstbeatillä kehittämässä sen hyvinvointiliiketoiminnan myyntiä. Noin vuosi sitten Firstbeatista myytiin kolmannes sveitsiläiselle Garmin-yhtiölle.

Kaksikko lähtee liikkeelle ajatuksesta, että etätyö on tulevaisuutta, eikä pelkkä työnteko ole riittävä houkutin Aurinkorannikolle siirtymiseen. Työn ohella erilaiset liikunta- ja hyvinvointipalvelut ovat oleellinen osa ihmisten viihtymistä.

-Aloitamme ensi lokakuussa uudenlaisen konseptin, jolla houkuttelemme suomalaisia yrityksiä työntekijöineen Aurinkorannikolle. Keskiössä on tuoda suomalaisia etätöihin espanjaan, joiden yhteyteen järjestetään erilaisia golf- ja padeltapahtumia sekä matkoja. Yritykset, joihin olemme olleet yhteydessä, ovat olleet innoissaan konseptista.

Lisää etätyötä

Sydänmaanlakka ja Palenius uskovat vahvasti Aurinkorannikon vetovoimaan tulevaisuuden etätyöpaikkana.

-Olen itse viime vuosina tehnyt joka talvi täältä käsin töitä vähintään parin kuukauden ajan Suomeen. Kun istuu vaikkapa Teams-palaverissa aurinkoisella parvekkeella tammikuussa, kyselyjen määrä mahdollisuuksista on ollut melkoinen. Oikeastaan ajatus lähteä mukaan etätyömahdollisuuksien kehittämiseen Espanjassa syntyi henkilökohtaisten kokemusten perusteella, Sydänmaanlakka muistelee idean syntyvaiheita.

Paleniuksen ja Sydänmaanlakan ajatukset ovat yhteneväisiä Aurinkorannikolla jo alkaneen kehityksen kanssa. Alueen suomalaisyhteisö on selvässä murroksessa. Edelleen Andalusian rannat houkuttelevat eläköityviä suomalaisia, mutta heidän lisäkseen työikäisten ja -haluisten ihmisten määrä lisääntyy kovaa vauhtia.

Antti Pekkarinen

Lue aihetta sivuava pääkirjoitus:

https://fuengirola.fi/nouseva-aurinko-ei-ole-musta/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...