Kirsi Oras haluaa Suomelan puhuttelevan kaikkia Aurinkorannikon suomalaisia

 

Aurinkorannikon suurin suomalaisyhdistys Suomela piti lauantaina 13.3. sääntömääräisen yleiskokouksensa. Yhdistyksen hallituksessa tehtiin reipas nuorennusleikkaus, uusilla kasvoilla lähdetään tekemään aktiivista yhdistystoimintaa.

Suomelan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin 46-vuotias Kirsi Oras. Siviilielämässään hän toimii kiinteistövälittäjänä ja osakkaana kiinteistövälitystoimistossa Fuengirolassa.

Pitkään nuijaa heiluttanut Paavo Ässämäki ei enää asettunut ehdokkaaksi puheenjohtajan tehtäviin eikä hallitukseen. Ässämäki on tehnyt pitkän päivätyön Suomelan johdossa ja hänen aikanaan yhdistykseen on puhallettu uudistumisen henkeä.

-Paavo on ollut loistava vetäjä Suomelalle. Hän on ollut mukana kaikessa mahdollisessa toiminnassa ja käyttänyt hillittömän määrän resursseja yhdistyksen hyväksi. Itse en ihan yhtä aktiivista läsnäoloa pysty jatkamaan, mutta koetan muilla tavoilla toimia yhdistyksen hyväksi. Toivottavasti laaja jäsenistömme hyväksyy tällaisen muutoksen, tuore puheenjohtaja Kirsi Oras sanoo.

Uusi maailma

Oras ei ollut Aurinkorannikolla viettämiensä vuosien aikana juurikaan tutustunut Suomelan toimintaan aikaisemmin.

-En tiennyt Suomelasta käytännössä mitään vuosi sitten. Pävi Mäkinen houkutteli minut mukaan Tuntematon sotilas -projektiin, sitä kautta pääsin seuraamaan Suomelan toimintaa sisältä käsin. Hieman tomuinen käsitykseni yhdistyksestä raikastui saman tien. Suomelaan oli helppo astua sisään, siellä tunsi olonsa heti kotoisaksi.

Paavo Ässämäki näki Oraksessa aineksia yhdistyksen vetäjäksi ja hahmoksi, joka saa vietyä Suomelaa vielä pari askelta eteenpäin.

-Paavo oli minuun monta kertaa yhteydessä asian tiimoilta. En edes muista montako kertaa kieltäydyin kunniasta. Heti ensimmäisen kyselyn jälkeen ajatus kyllä alkoi kutkuttamaan. Aloin miettiä, että minulla voisi olla paljon annettavaa toiminnalle. Eniten mietitytti se, riittävätkö omat rahkeeni ja vuorokauteni tunnit, lähiaikoina siihen saadaan vastaus.

Kirsi Oras haluaa jatkaa Paavo Ässämäen aloittamaa uudistusten linjaa. Toki perinteitä arvostaen ja niistä ammentaen. (kuva: Jussi-Mikko Kesti)

Suomelan uuteen hallitukseen valittiin uusia tekijöitä ja vanhoja osaajia.

-En ole laskenut mitenkään tarkasti, mutta arviolta hallituksen keski-ikä laski noin 25 vuotta. Kyllä se varmasti jollain tapaa tulee näkymään toiminnassa, vaikka mitään vanhaa toimivaa ei todellakaan ole tarkoitus lopettaa. Ikää suurempi muutos hallituksessa lienee se, että nyt mukana on paljon aktiivisesti työelämässä mukana olevia ihmisiä. Se avaa aivan uudenlaisia väyliä ja mahdollisuuksia.

Yhteistyön voima

Kysymykseen mihin suuntaan uusi puheenjohtaja aikoo Suomelaa luotsata, Oras vastaa diplomaattisesti.

-Tämä on vähän tällainen poliitikon vastaus, mutta oikeasti tutustun ensin talon tapoihin ja avainhenkilöihin. Sitten mietimme yhdessä uusia linjauksia. Itse pidän tärkeänä Suomelan jatkuvuuden turvaamista, eli toimintaa tulee jatkossa suunnata enenevässä määrin työikäisille ja miksei myös nuorille. Myös suomalaiset perheet ovat tulevaisuudessa varmasti toiminnan keskiössä.

-Haluan tehdä Suomelasta koko Aurinkorannikon suomalaisia yhdistävän toimijan. Toiminnan pitää olla avointa kaikille, riippumatta siitä asuuko Los Pacosissa, Marbellassa, Torremolinosissa tai Málagassa. Haluan myös, että Suomela on avoin yhteistyöhön kaikkien mahdollisten tahojen kanssa. Tässä asiassa Paavo onkin tehnyt mallikasta päänavausta esimerkiksi Sofia-opiston kanssa yhdessä toteutettavien toimintojen kanssa.

Yhteistyö muiden alueen toimijoiden kanssa onkin välttämätöntä jo pelkästään tilaresurssien takia. Jo nykyään Suomelan tiloissa joudutaan noudattamaan lähes minuuttiaikataulua.

-Pyrimme kasvattamaan aktiivista jäsenkuntaamme reilusti. Se tarkoittaa sitä, että toimintoja on pakko hajauttaa muuallekin kuin Suomelan omiin tiloihin. Yhdessä tehden tiloja varmasti löytyy.

Suomelan uusi hallitus vasemmalta oikealle: Klaus Riste, Riitta Pulkki, Anne Koskimaa-Jaatinen, Merike Link, Seppo Moilanen, Kirsi Oras (pj), Päivi Mäkinen, Jarno Kinnunen. (kuva: Jussi-Mikko Kesti)

 

Antti Pekkarinen

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...